Vint anys al servei de la prevenció de riscos

En total són una quarantena de persones de diversos perfils i titulacions universitàries, ja que la Subcomissió està oberta a tots els professionals que treballen en aquest camp de la prevenció

L'agenda de la Subcomissió ha anat sempre de la mà dels canvis del sector. "Actualment, la professió viu un moment de força estabilitat i, per tant, no tenim molta activitat des del punt de vista formatiu ni de tallers; ara bé, no deixem de trobar-nos per intercanviar notícies i experiències", explica Rabassó. Organitzem reunions amb professionals del sector, una de les propostes de la Subcomissió que més interès desperta. Es tracta de tertúlies amb alts representants de l'Administració, inspectors de treball o juristes que exposen els seus punts de vista des d'un entorn informal. "És una oportunitat de conèixer de primera mà l'opinió de persones rellevants per a tot aquell que treballa en prevenció de riscos", conclou. 

Ara també estan implicats en una iniciativa del Col·legi per estudiar l'accidentalitat en el trànsit i la incidència que té en el mercat laboral. Juntament amb altres comissions, estan elaborant unes reconamanacions per a l'Administració, les empreses i els treballadors. Avui en dia, en un 40% de les morts per accident de treball hi ha un vehicle involucrat. 

També treballen en la creació d'un clúster de coneixement entorn de la prevenció de riscos. Es tracta d'aprofitar l'experiència de la quarantena de professionals que constitueixen la Subcomissió i posar-la a disposició de qui pugui necessitar-la. Un concepte senzill i amb vocació de servei.

Text: Manel Gastó
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.