“Volem ser part de la solució”

“L’enginyeria i el sector industrial volem ser part de la solució”. Amb aquestes paraules la presidenta de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya i vicedegana del Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de Catalunya, Maria Salamero, ha reivindicat el paper dels professionals de l’enginyeria en una “transició ecològica i justa”. Ho ha fet després de l’acte d’adhesió de vuit institucions a l’Aliança Catalunya 2030, entre les quals Enginyers Industrials de Catalunya. Salamero ha recalcat que el Col·legi contribueix a aquesta transició a través de les seves comissions que promouen i generen coneixement. Tot i això, demana a l’administració que ajudi a les empreses a veure “la dimensió social” i promogui el “coneixement vertader” del que és la transformació social. “Necessitem que ens aporteu una bona manera de fer”.

Enginyers Industrials de Catalunya, al costat del Col·legi d’Economistes de Catalunya, s'han convertit en les dues primeres entitats col·legials que se sumen a l'Aliança Catalunya 2030. També ho han fet, entre d'altres aquest divendres, el Consell Escolar de Catalunya o Fundació Catalunya La Pedrera. D’aquesta manera, el partenariat entre entitats públiques i privades compromeses amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 ha passat a estar conformada per 70 membres.

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà ha justificat la necessitat de l’Aliança: “no es poden abordar reptes transversals des de lògiques individuals, des de compartiments estancs”. Per la seva banda, el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano ha destacat “l’agenda social del Govern” i les “accions concretes que van orientades a l’àmbit social”.

La creació de l’Aliança Catalunya 2030 respon al mandat del Parlament de Catalunya d’impulsar una aliança d’actors públics i privats que, ha­vent subscrit l’Acord nacional per a l’Agenda 2030 a Catalunya, contribueixin a la localització a Cata­lunya dels ODS per mitjà de compromisos concrets. El Govern va aprovar l’Acord nacional per a l’Agenda 2030 el 18 de febrer de 2020, un document que ofereix una visió compartida sobre com contribuir a avan­çar en la consecució dels ODS i que defineix el paper i el compromís que han d’adquirir els diferents agents socials de Catalunya per assolir-los.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.