Xavier Roca, reelegit director de l'ESEIAAT

Xavier Roca (Vilafranca del Penedès, 1974) dirigirà quatre anys més l'Escola Superior d'Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya. Roca ha estat l'únic candidat d'unes eleccions online que han tingut lloc entre el 10 i el 15 de desembre. El 85% dels vots de la comunitat universitària revaliden mandat de Roca i el seu equip, per tornar a dirigir l'escola d'enginyeria més important de Catalunya i una de les més importants de l'Estat, per les seves dimensions i oferta formativa.

El reelegit director, satisfet amb els resultats, ha destacat la gestió de tot l'equip durant el darrer any, per garantir l'activitat acadèmica i d'R+D ''amb nota''. Per Roca, ha estat gràcies a ''la implicació, el sentit de responsabilitat i l'empatia de tota la comunitat''. L'enginyer confia que tenir una millor situació l'any vinent per poder invertir tots els recursos i esforços en continuar posicionant l'ESEIAAT com a ''centre de referència nacional, estatal i europeu en la formació de professionals de l'enginyeria i d'innovació tecnològica''.

Roca és doctor enginyer industrial per la UPC des del 2005, i professor a la UPC a Terrassa des del 1999. Es va convertir en el primer director electe de l'ESEIAAT, l'escola resultant de la fusió de l'Escola d'Enginyeria de Terrassa (EET) i l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial i Aeronàutica de Terrassa (ETSEIAT). Abans d’assumir la responsabilitat de la direcció de l’ESEIAAT, Roca va desenvolupar la tasca de sotsdirector cap d’estudis del 2011 al 2015, i va ser delegat del rector de l’Àrea Acadèmica de l’ESEIAAT durant el procés de fusió de les dues escoles d’enginyeria de la UPC a Terrassa. També va coordinar el màster universitari en Enginyeria Industrial i el màster universitari en Enginyeria Aeronàutica.

Roca és investigador al Grup de Recerca i Innovació de la Construcció (GRIC) i és professor del Departament d’Enginyeria de Projectes i de la Construcció. La seva activitat de recerca s’emmarca en la línia de la gestió dels processos constructius.

Marisa Zaragozá, primera dona al capdavant de l'EPSEVG

Després d'imposar-se a la candidatura de Juan José Aliau Pons amb el 59,74% dels vots ponderats, Marisa Zaragozá, ha pres possessió del carrec de directora de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG) .Zaragozá s'ha convertit en la primera dona en ocupar aquest càrrec a una escola, fundada l'any 1901. En aquell moment, era l'Escola Superior i Elemental d'Indústries de Vilanova i la Geltrú però el seu origen ja data del 1881, amb la creació de l'Escola d'Arts i Oficis.

Zaragozá és llicenciada en Ciències Matemàtiques per la Universitat de València i doctora en Ciències Matemàtiques per la UPC (1994), d'on és professora titular des de 2001. A l'EPSEVG hi està vinculada des del 1987 i hi exerceix la docència al Departament de Matemàtiques. També ha estat professora a Escola d'Enginyeria Agroalimentària i de Biosistemes de Barcelona (EEABB). Durant el 2017 va ser també vicerectora d'Estudiantat de la UPC.

El nou equip de direcció estarà format pels professors Rafael Morillas Varón, com a secretari acadèmic i sotsdirector de Qualitat; Carles Batlle Arnau, com a cap d'Estudis i Planificació Acadèmica; Hernán González Rojas, en la sotsdirecció de Recerca; Cristóbal Raya Giner, en la d'Infraestructures i Innovació, i Ignasi Perat Benavides, en la d'Empresa i Relacions Externes. També hi seran membres les professores Elisabet Arnó Macià, en la sotsdirecció d'Internacionalització i Estudiantat, i Àngels Hernández Gómez, en la de Promoció, Igualtat i Inclusió.

Zaragozá té per objectiu donar més visibilitat i reforçar la recerca del Campus de la UPC a Vilanova, amb una política de PDI que faci front al relleu generacional, reforçar la col·laoració amb les empreses del territori i enfortir la interancionaltizació del campus. També vol promoure projectes des d'un punt de vista ètic i social, en la línia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per les Nacions Unides. A banda, vol crear una sotsdirecció d'estudiantat per respondre a les necessitats del col·lectiu i fer-los més acompanyament. També es proposa explorar la possibilitat de fer dobles titulacions internacionals.

Sis directores d'escola a la UPC

Amb Zaragozá ja són sis les dones que estan al capdavant d'una escola de la UPC, ja que se suma a Esther Real, de l'Escola de Camins (ETSECCPB); Anna Maria Gras, de l' Escola d'Enginyeria Agroalimentària i de Biosistemes de Barcelona (EEABB); Adriana Farran, de l'Escola d'Enginyeria de Barcelona Est (EEBE); Inma Rodríguez, de l'Escola Politècnica Superior d'Edificació de Barcelona (EPSEB) i Neus Cònsul, de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB).

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.