#100tífiques, o com reconèixer la contribució de les dones a l’avenç de la ciència

567 científiques, d’onze universitats i 29 centres de recerca diferents, impartiran xerrades a les escoles el 10 de febrer vinent, Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència. Ho faran a 500 escoles de tot Catalunya que s’han sumat al programa #100tífiques, que vol apropar la ciència a l’escola posant en valor l’aportació d’investigadores i tecnologies i, així, crear referents femenins nous capaços d’inspirar noies i nois.

Aquest dijous ha tingut lloc la trobada anual de #100tífiques, una jornada que té per objectiu propiciar el networking i reconèixer públicament la contribució de les dones a l’avenç de la ciència.

Des de la seva primera edició, l'any 2019, el programa #100tífiques ha crescut de forma molt significativa, passant de les 101 investigadores i 103 escoles de la primera edició a les més de 500 científiques i tecnòlogues i 500 escoles de l'edició d'enguany. Del total de participants de 2023, el 72% provenen d'organismes públics de recerca, incloent les vuit universitats públiques i una gran majoria dels centres CERCA i del CSICi 28% pertanyen a empreses com ara HP; Boehringer Ingelheim, Provital Group; Grupo Menarini; Alcon; BASF; B. Braun; Aigües de Barcelona; Lubrizol, Allianz i Eurecat.

Perspectiva de gènere a la Llei de la Ciència

Fa unes setmanes que s’ha aprovat la Llei de la Ciència, un text que té la bretxa de gènere en aquest àmbit i la seva lluita entre els quatre eixos. El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, recorda que s’ha incorporat la perspectiva de gènere en la llei “que determina quin ha de ser el present i el futur de la ciència a Catalunya”. Nadal insisteix que el Govern treballa perquè la jornada del 10 de febrer "amb centenars de científiques explicant projectes a milers d'alumnes de Catalunya no sigui l'excepció que confirma la regla, sinó una declaració de principis cada dia".

El projecte, que enguany arriba a la 5a edició, està impulsat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i el Barcelona Institute of Science and Tecnology (BIST), amb la col·laboració del Govern.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.