65 ponents internacionals ompliran la 4a edició de l’SWC

Grégoire Courtine, director de NeuroRestore, Jocelyne Bloch, nerucirugiana i cap de la Unitat Esterotàctica i Funcional de l’Hospital Universitari CHUB Lausanne, Carmen Hijosa, fundadora i dreictora creativa d’Ananas Anam, o Natalia Olson, Global Ambassador Spain & Portugal per Silicon Valley Forum són alguns dels noms que omplen el programa de la 4a edició de l’STEM Women Congress. Per la seva banda, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ja ha confirmat la seva assistència a la cloenda del congrés. 

El certamen, que se celebrarà el proper 17 de novembre al Cosmocaixa, servirà per presentar el nou SWC Annual Report 2022, l’informe que recopila totes les dades possibles sobre les iniciatives detectades STEM detectades a Espanya. L’any passat, per exemple, va revelar que només l’1% de la població de nenes espanyoles rep l’impacte d’aquestes iniciatives. L’informe permet tenir una radiografia de les iniciatives existents, classificar-les i detectar les bretxes con cal actuar. Enguany s'ha aconseguit una participació rècord amb més del 75% de les iniciatives que porten control sobre les seves activitats.

Manifest

Aquesta quarta edició de l’SWC comptarà amb la lectura d’un manifest que subscriuen diverses entitats del sector i que respon als reptes que sorgeixen, precisament, de l'Annual Report 2022. En declaracions a Fulls d'Enginyeria, la CEO de l'SWC, Eva Díaz, ha explicat que serà un manifest vinculat als ODS i que el llegiran homes i dones “rellevants” al costat de nens i nenes de Catalunya.   Entre les personalitats destaca Maria Salamero, presidenta d’Enginyers Industrials de Catalunya i Narcís Armengol, degà. Mireia Furriol, presidenta de la Comissió d’Equitat també en compartirà un fragment, al costat de María José Lodeiros, d’Accenture, Joana Barbany, directora general de Societat Digital, Eva Gallardo, presidenta de la Reial Societat Matemàtica Espanyola, Quim Daura, vicepresident del Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya o Anna Sánchez, vicepresidenta de Telecos.cat.

Els premis

La jornada també comptarà amb el lliurament dels premis del congrés que canvien de format. Enguany es donarà un STEM Women Award a més dels nous STEM Teacher Award, que reconeixerà un mestre, i el SWC WOMPRENEUR AWARD, d'empenedoria. Llum Llosa, vicepresidenta d’Enginyers Industrials de Catalunya, farà el lliurament d’aquests guardons que com a novetat, canvien de format. 

L’any passat, la tecnològica Between i la seva Between Women Network i el podcast ‘Buscando a Siri’, van ser les guanyadores, al costat de Wonnow, de Caixa Bank, i Sonespar Ibèrica amb el projecte Women Empowerment.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.