80 candidatures opten als premis DonaTIC

Unes vuitanta candidatures opten a la setena edició dels premis DonaTIC que atorga des de fa set anys el Govern en el marc del pla Dona TIC que té per objectiu prioritari incrementar la presència femenina en el sector tecnològic. 11 candidates opten a la categoria Emprenedora, 7 a Empresària, 5 a la professional, 12 a l’Acadèmica i Investigadora, 13 a la categoria de Divulgadora i 9 més a l categoria de Revelació. A més, 6 candidates es disputen la categoria d’estudiant TIC universitària i 5 més d’FP.  En la categoria d’iniciatives referents, sis propostes poden guanyar el premi Empresarial i 6 més, en Entitat.

El lliurament dels premis té lloc aquest dimecres al CosmoCaixa i es pot seguir en directe per FibracatTV. L’acte està pel vicepresident i conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró mentre que la directora general de Societat Digital, Joana Barbany, serà l’encarregada de la cloenda. La cerimònia compta amb la conferència de Mariona Badenas-Agustí, astrofísica i Doctoranda en Ciències Planetàries al Massachusetts Institute of Technology d’EUA.

Des de l’any 2015, els Premis DonaTIC han rebut un total de 541 candidatures. En comparació amb anys anteriors, en l’edició d’enguany destaca l’augment de candidatures en la categoria DonaTIC Revelació, fet que demostra que les noies cada vegada estan més preparades per competir en el sector digital.

“No és un món de nois”

L’Andrea Querol és enginyera informàtica per la Facultat d’Informàtica de Barcelona i actualment hi cursa el màster en especialitat Computació d’Altes Prestacions. Alhora, treballa d’investigadora al Barcelona Supercomputing Center i presideix Hackupc, una associació d’estudiants que vol apropar la tecnologia a tots els altres estudiants i demostrar que les coses que s’aprenen a la carrera tenen una aplicació real. Organitzen la hackató estudiantil més gran d’Europa i són capaços d’aplegar fins a 700 estudiants que s’organitzen en petits equips per a dissenyar nous projectes tecnològics. Alhora, fan xerrades per ajudar a que la gent “s’atreveixi a explorar nous fronts”.

Amb el seu perfil, i animada pel degà de la seva facultat, Querol es va presentar l’any passat als premis DonaTIC, a la categoria d’estudiant universitària, i va resultar guanyadora. Va rebre el premi amb “molta il·lusió”, perquè se li va valorar la implicació i la tasca en ajudar altra gent, també a les noies, a participar a hackatons. “No és un món de noies”, diu Querol, i felicita la iniciativa perquè ajuda a veure a les nenes que poden fer “el que elles vulguin”.

Explica que va estudiar Enginyeria Informàtica perquè sempre li havien agradat els ordinadors. “De ben petita ja seia amb el pare a veure què feia l’ordinador”, explica. Reconeix que sempre ha tingut curiositat i que no va ser fins a 3r d’ESO que va saber que hi havia la carrera d’Enginyeria informàtica. “Vaig que era la meva”, relata amb convenciment. Tot i estudiar en una de les facultats amb una presència femenina més baixa, ho ha viscut amb total normalitat.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.