86 candidatures aspiren als Premis DonaTIC 2023

Després de nou convocatòries i 707 candidatures presentades en total, els Premis DonaTIC, que impulsa la Secretaria de Polítiques Digitals, han rebut per a l’edició d’enguany 86 candidatures. La categoria Emprenedora és la que més candidatures ha rebut, amb 13. La segueix la categoria de Divulgació, amb 12 i la subcategoria d’Estudiant TIC d’FP, que ha duplicat la mitjana de les vuit edicions anteriors, amb 10 candidatures.

A la categoria d’Empresària competeixen sis candidates, mentre que a la Professional, 9, igual que a la categoria Acadèmica/Investigadora. Pel que fa a les dones que opten a la categoria de Revelació, enguany el jurat haurà de triar entre quatre candidates, el mateix nombre que a la subcategoria d’Estudiant TIC universitària. Les empreses o entitats que s’han presentat a la categoria d’Iniciatives referents són 10 a la categoria Empresarial i 9 a la d’Entitat, centre formatiu o institució.

Les candidatures seran avaluades en les properes setmanes per un jurat mixt integrat per professionals del sector tecnològic de prestigi, tant del món acadèmic, com empresarial, institucional i associatiu. El jurat comptarà amb un comitè tècnic, que valorarà totes les candidatures i triarà un màxim de sis semifinalistes per a cadascuna de les categories, i un comitè d'honor, que seleccionarà, entre aquestes semifinalistes, les tres candidatures finalistes i la guanyadora de cada categoria.

Canvi de data

Després de diverses edicions en què l'acte de lliurament dels 'Premis DonaTIC' s'ha fet coincidir amb el Dia d'Ada Lovelace en reconeixement a qui va ser la primera programadora de la història, l'organització dels Premis ha decidit aquest any apostar per una nova efemèride al voltant de la qual emmarcar el lliurament dels guardons: el Dia Internacional de la Dona Emprenedora, que se celebra el 19 de novembre de cada any i que té per objectiu contribuir a l'apoderament femení i acabar amb la bretxa de gènere, especialment en el món professional, de negocis i empresarial. Com que l'efemèride aquest any cau en diumenge, l'acte de lliurament dels 'Premis DonaTIC 2023' tindrà lloc el dijous 16 de novembre.

Aquest canvi s'alinea amb el leit motiv de la campanya 'Dona Ciència, Dona Tecnologia' impulsada pel Govern amb la voluntat de donar a conèixer referents femenins actuals en àmbits fortament masculinitzats com els de les TIC i les STEM, però també, i sobretot, amb la necessitat d'anar més enllà en els objectius dels Premis. Així, es vol incidir en la necessitat de promoure l'apoderament, l'emprenedoria i el lideratge d'aquest talent per aconseguir que les dones participin plenament i en igualtat de condicions en la presa de decisions i en l'accés a finançament en aquests àmbits.

Un dels propòsits d’aquest canvi també n’és millorar la ràtio de paritat entre els assistents al lliurament dels guardons d'aquesta edició per aconseguir que el talent no femení també participi i s'impliqui en aquest acte de reconeixement i reivindicació.

Els 'Premis DonaTIC' són una iniciativa de la Secretaria de Polítiques Digitals del Departament d'Empresa i Treball en col·laboració amb l'Institut Català de les Dones (ICD), l'Observatori Dona, Empresa i Economia (ODEE) de la Cambra de Comerç de Barcelona i l'associació Tertúlia Digital.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.