Activitat internacional rècord de Fira de Barcelona el 2024

Tenim clar que Fira de Barcelona és una de les organitzacions firals més importants de la regió pel volum i la qualitat dels seus esdeveniments, l'alt nivell dels seus recintes i la seva experiència organitzativa. El seu posicionament es vincula a la marca Barcelona, ​​una de les ciutats més vibrants d'Europa, a més de ser líder al mercat firal espanyol, sobretot a salons industrials i professionals. L'expansió del negoci exterior de Fira forma part de la seva estratègia per tal de contribuir a la internacionalització de les empreses catalanes i espanyoles i d'estendre arreu del món la seva experiència organitzativa des de fa més de 10 anys. Aquesta viu un any rècord en la seva acció exterior, amb més salons i novetats que mai.

En aquest sentit, destaca la celebració d'edicions internacionals de Smart City Expo World Congress, així com d'altres salons de referència organitzats a Barcelona que exporten el seu model a altres països com Alimentaria, Tomorrow Mobility i IOT Solutions World Congress. Durant el 2024, Fira porta a terme 14 esdeveniments, 8 dels quals són nous, a països com Estats Units, Argentina, Brasil, Colòmbia, Mèxic, Xile, Xina o Aràbia Saudita. Així mateix, s'intensifica l'activitat als dos recintes que opera a la Xina a través d'una joint venture, al mateix temps que continua treballant per fer créixer la seva cartera internacional i el seu prestigi com a operador firal.

En aquest primer semestre, ja ha fet 6 esdeveniments, el que demostra que aquesta presència internacional ofereix enguany una intensa activitat. Entre les novetats, destaquen les primeres edicions d'Smart City Expo a la ciutat de Nova York i a Riad, Aràbia Saudita. El saló sobre ciutats intel·ligents també s'ha organitzat per cinquena vegada a Curitiba, Brasil, la més gran fins al moment, amb la participació de més de 450 alcaldes, 50 països i 16.800 visitants. D'altra banda, per cinquè cop se celebrarà a Argentina, a la localitat de Santiago del Estero, que viurà la seva tercera convocatòria.

El segon semestre de l'any començarà amb la celebració aquest juliol d'Smart City Expo Latam Congress, una de les cites més consolidades en el calendari internacional de Fira de Barcelona. A l'esdeveniment, que viurà la seva novena convocatòria a Mèxic i es farà a la ciutat de Mèrida, hi prendran part més de 300 municipis, 100 alcaldes i un centenar d'institucions i empreses. En paral·lel, s'hi celebrarà la primera edició de Tomorrow Mobility, el saló sobre nous sistemes de mobilitat urbana sostenible. Smart City Expo també s'organitzarà de nou a Bogotà i Doha, i s'estrena a Santiago de Xile i a la ciutat xinesa de Hangzhou.

A la ciutat xinesa de Chengdú, el proper setembre se celebrarà per primer cop una edició d'Alimentaria en aquest país i a Brasil estrena dues novetats, Tomorrow. Blue Economy, al desembre a la ciutat de Niteroi, i IOT Solutions Congress, que va tenir lloc la primera setmana de juny a Sao Paulo. Fira, així mateix, també continua coorganitzant esdeveniments anualment a l'illa de Cuba i enguany hi ha celebrat la quarta edició d'Alimentos Cuba.

banner

 

Bona reputació internacional

"La intensa activitat a l'exterior d'aquest any reforça la nostra estratègia i posa de manifest la bona reputació que té Fira de Barcelona al món, així com el gran interès que desperten els seus esdeveniments" ha assegurat el director de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga. Al llarg de deu anys, segons els responsables, han consolidat el posicionament internacional amb l'objectiu de ser útils a les empreses  i contribuir a obrir nous mercats i construir ponts amb països amb gran dinamisme i oportunitats.

D'altra banda, el director de Negoci Internacional de Fira de Barcelona, Ricard Zapatero, ha destacat "l'estrena de nous esdeveniments de gran qualitat i la diversificació de sectors que presenten, des de l'alimentació a la tecnologia, les ciutats, la mobilitat del futur o l'economia blava. Fira exporta coneixement firal, però també promou la innovació de sectors econòmics claus per aquests països".

Mercat estratègic

La gestió de recintes firals internacionals és una altra de les àrees de negoci que també es manté a l'alça. Dins d'aquesta tendència, Fira de Barcelona opera a la Xina des de l'any 2021 a través de la joint venture Greenland - Fira, subscrita amb una de les principals constructores del món. Aquí treballen amb dos espais, el Xuzhou Greenland Huaihai International Expo Center i Nanchang Greenland International Expo Center, que sumen prop de 240.000 m² de superfície expositiva, i que enguany tenen previst acollir 66 esdeveniments en conjunt. Aquesta trajectòria internacional es reflecteix, a més, amb la renovació de Fira de Barcelona al Consell Directiu de la Global Association of the Exhibition Industry (UFI), l'associació que agrupa els principals operadors firals del món. 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.