Anna Serra, nova Síndica de Greuges de la UPC

Anna Serra Tort és des d’aquesta setmana la nova Síndica de Greuges de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Professora emèrita del Departament d’Enginyeria Civil i Ambiental, ha estat catedràtica de Física Aplicada a la UPC des del juliol del 1999 fins a l’agost del 2021, si bé la seva vinculació com a docent de la Universitat es va iniciar l’any 1974, a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB) i a l’Escola d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports de Barcelona (ETSECCPB). La seva tasca docent s’ha desenvolupat en aquest darrer centre on ha intervingut de manera activa en la implantació i el desenvolupament dels plans d’estudis, tant en la creació de temaris d’assignatures com en les comissions ad hoc. Del 2010 al 2019 també ha impartit docència a la Facultat de Matemàtiques i Estadística (FME) de la UPC.

Serra també ha exercit diversos càrrecs de gestió a la universitat i ha col·laborat amb institucions externes com l’Agència de Qualitat Universitària de Catalunya (AQU). A més, va ser distingida, l’any 2009, amb la Medalla Narcís Monturiol de la Generalitat de Catalunya per la contribució destacada al progrés científic i tecnològic de Catalunya.

Serra Tort agafa el relleu a Neus Paris, que ha ocupat el càrrec des del desembre del 2016 fins al desembre del 2021, i a Isabel Mercader Calvo, que ha exercit com a síndica en funcions fins al juny passat. Anna Serra va ser elegida pel Consell Social per un mandat de quatre anys en els quals ha de vetllar pels drets i llibertats de l’estudiantat, del personal docente i investigador i del personal d’administració i Serveis (PAS) referides al funcionament de la Universitat en tots els àmbits d’activitat.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.