Arriba el Forum TurisTIC 2023: IA en el turisme

El Forum TurisTIC és el congrés sobre innovació i tecnologia en turisme organitzat pel centre tecnològic Eurecat i promogut per la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona. La seva edició d'enguany se centrarà en l'impacte de l'aplicació de la intel·ligència artificial al sector del turisme. Es presentaran experiències innovadores, abordant la dimensió ètica del seu ús i els reptes d'aquestes tecnologies per a la cadena de valor turística. L'onzena edició de l'esdeveniment celebrat íntegrament en format presencial a la Torre Glòries a Barcelona el 29 de setembre, ja ha obert les inscripcions per participar-hi.

L'esdeveniment està adreçat a responsables i directius d'empreses del sector turístic, desenvolupadors, empreses creadores i usuàries d'apps, plataformes i operadors mòbils, associacions empresarials del sector turístic, responsables de consorcis de promoció turística, actors públics del sector turístic, cambres de comerç, associacions tecnològiques, emprenedors i responsables del sector TIC i no TIC, responsables d'innovació tecnològica i centres de recerca TIC i turisme.

En un primer bloc, el Forum TurisTIC presentarà les ponències de tres personalitats especialistes en el món de la intel·ligència artificial que reflexionaran sobre el seu paper com a solució per a la sostenibilitat del turisme, l'ètica com a motor del turisme 3.0 i la recerca en les seves aplicacions a l'activitat turística. Aquestes personalitats són el coordinador científic d'intel·ligència artificial d'Alt Rendiment al Barcelona Supercomputing Center i coordinador del Programa de Màster d'IA de la UPC, el catedràtic Ulises Cortés, la presidenta del Consell Social de la UPC, Montse Guàrdia, i el catedràtic de la Universitat Rovira i Virgili i sotsdirector de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la URV, Antonio Moreno.

La segona part del congrés, d'altra banda, presentarà projectes reals, transgressors i diferenciadors d'empreses que estan aplicant la intel·ligència artificial en diversos àmbits de la indústria turística, com Amazon Web Services, VuelingPaythunderBig Blue AnalyticsDelectatechTurbosuite i el centre tecnològic Eurecat. 


El turisme del futur

Les tecnologies basades en IA han permès al sector desenvolupar nombrosos serveis i aplicacions relacionades amb el consum i la personalització de l'experiència, com recomanadors, assistents virtuals, gamificació i noves formes de consum de l'experiència, a través de diferents canals de distribució, així com han afavorit l'impuls en l'anàlisi i l'extracció d'informació i dades.

El Forum TurisTIC genera sinergies entre ambdós sectors, el tecnològic i el turístic, dinamitza i crea noves oportunitats de negoci. És un espai en el qual es presenten les últimes solucions tecnològiques i novetats en aplicacions mòbils, així com iniciatives de recerca i tendències internacionals. El Forum gira entorn de com les noves tecnologies enforteixen el sector turístic fent-lo més productiu i competitiu en un entorn canviant i en constant evolució.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.