Avatars cibernètics com a nova normalitat

La ciutat de Barcelona i més concretament la Universitat Politènica de Catalunya (UPC) – Barcelona Tech, han sigut escollides com a banc de proves pel projecte Avatar Symbotic Society. L’objectiu és la investigació de la interacció entre els avatars i les persones. El projecte és una iniciativa del govern del Japó, on els màxims representats són el professor del departament d’innovació de sistemes de la Universitat d’Osaka i director del Laboratori de Robòtica i comunicació intel·ligent; Hiroshi Ishiguro, considerat un dels cent principals genis del món en robòtica, i Alberto Sanfeliu; del departament d’Enginyeria de Sistemes, automàtica i informàtica industrial de la UPC, també, investigador de l’institut de robòtica i informàtica Industrial.

El projecte consta en la creació d’avatars i cíborgs teleoperats que supliran a les persones en diferents àmbits de la vida transmetent accions, intencions i reaccions. D’aquesta manera qualsevol persona, independentment de les seves limitacions físiques o mentals, podrà assolir un rol social actiu i sense restriccions. Es preveu que l’any 2050 la societat conviurà amb cíborgs autònoms o operats per humans d’una manera quotidiana i normalitzada.

avatar

 

Alberto Sanfeliu és l’únic científic internacional del projecte que treballa conjuntament amb l’equip d’investigadors nipons, liderats per Hiroshi Ishiguro. L’equip consta de 40 científics amb 8 grups de treball on l’Alberto també estableix un model cooperatiu social de percepció, intenció i acció.

Amb el projecte Avatar Symbotic Society Hiroshi Ishiguro contempla que en una societat futura els robots i les persones convisquin. Es preveu una societat completament diferent de la que coneixem actualment pel 2050, on cadascú podrà escollir amb més llibertat on estar, en què dedicar el seu temps i superar les seves limitacions.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.