AVINENT crea un pioner servei de reconstruccions d’estructures òssies del cos humà

L’empresa catalana AVINENT (Santpedor), especialitzada en el sector de l’implantologia dental, ha creat un nou servei mèdic pioner al món que permet dur a terme reconstruccions òssies al cos humà mitjançant la impressió 3D de pròtesis de titani.

Amb més de seixanta anys d’història, els orígens d’AVINENT es remunten al món del decolletatge d’alta precisió. L’empresa va aprofitar aquesta experiència acumulada per, fa una dècada, reorientar el seu model empresarial i complementar l’aleshores existent amb una nova línia de caràcter dental especialitzada en implants. Gràcies a la bona marxa d’ambdues vies de negoci, la firma ha estat capaç d’evolucionar cap a una tercera totalment nova anomenada AVINENT Digital Health.

La nova línia mèdica permet la planificació virtual i la fabricació de pròtesis de forma personalitzada. La nova solució posa doncs en contacte permanent els tècnics d’AVINENT amb els metges encarregats de dur a terme la cirurgia, fet que permet la personalització dels casos i la reducció del temps d’operació.

Segons explica Albert Giralt, CEO d’AVINENT, el nou servei “és un canvi de paradigma respecte al procés productiu que s’utilitzava fins ara. AVINENT prové de l’àmbit de la personalització en el sector de la implantologia i, en aquest sentit, hem ampliat el nostre coneixement amb aquesta nova disciplina mèdica que combina producte i servei, digital i personalitzat, amb una alta participació en la pressa de decisions per part del client”.

Si ens centrem en l’àmbit de la cirurgia maxil·lofacial, AVINENT Digital Health permet la fabricació de pròtesis de mandíbula a les quals poden unir-se de forma integral els implants dentals. El fet de poder incorporar els implants des de bon inici possibilita que el pacient pugui recuperar la seva capacitat masticatòria des del primer moment i no hagi de sotmetre’s a més d’una intervenció quirúrgica, agilitzant així la seva recuperació. “Tenim en compte com serà la reconstrucció dental del pacient des de bon inici. Comencem dissenyant les dents i la posició ideal dels implants i, posteriorment, procedim a dissenyar la futura pròtesi que els acompanyarà”, detalla Xavier Camí, responsable de la línia AVINENT Digital Health.

El nou sistema de substitució d’estructures òssies d’AVINENT utilitza parts del peroné o del maluc del pacient per reproduir, de la forma més exacta possible i mitjançant les guies de tall necessàries, la part del cos de la persona afectada. Això permet resoldre complexos defectes creats per tumors o fractures òssies, entre d’altres. En aquest darrer període també s’estan desenvolupant noves vies d’aplicació dins l’àmbit de la cirurgia plàstica.

Durant els darrers dos anys, l’equip que conforma la nova línia de la firma ha estat treballant amb més de 17 hospitals i centres clínics, duent a terme més de 106 casos de reconstruccions òssies. Han destacat especialment les col·laboracions amb l’Hospital Vall d’Hebron, l’Hospital Clínic i l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, a Barcelona, amb l’Hospital Universitari Joan XXIII, a Tarragona, o amb la Gerencia de Atención Integral de Guadalajara, a Castella-la Manxa, entre d’altres.

Una nova possibilitat mèdica fruit de l’evolució d’AVINENT

La forta aposta d’AVINENT per l’I+D+i en les tecnologies mèdiques ha fet possible posar en pràctica el nou servei de reconstruccions d’estructures òssies corporals. A més d’una important inversió en maquinària d’alta complexitat, en softwares especialitzats i en un equip de tècnics altament qualificats, AVINENT Digital Health ha estat una realitat gràcies al know how adquirit per AVINENT en implantologia, materials biocompatibles amb el cos humà i en sistemes digitals. L’empresa és líder en innovació a l’estat i ha rebut un gran reconeixement internacional. Comercialitza els seus productes al Regne Unit, Turquia, Taiwan, Austràlia, Canadà, Estats Units i als països del Benelux. AVINENT suma una plantilla d’uns 250 treballadors i, el 2016, va facturar més de 25 milions d’euros.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.