Barcelona es prepara per ser la capital de l’art electrònic amb l’ISEA 2022

Entre el 10 i el 16 de juny, Barcelona acull la 27a edició de l’Internacional Symposion on Electronic Arts (ISEA), organitzat per la Universitat Oberta de Catalunya i que compta amb la col·laboració del CCCB, el Santa Mònica, la New Art Foundation (de la qual, Enginyers Industrials de Catalunya n’és patró), el nou hub d’art, ciència i tecnologia Hac Te, el MACBA, l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Cultura.

Durant sis dies, i amb el lema ‘Possibles’ la capital catalana, doncs, acollirà presentacions, conferències, tallers, xerrades i performances d’art electrònic, que integra l’art, la tecnologia i els mitjans digitals. És un terreny doncs, on enginyers i enginyeres tenen molt a dir-hi. Aixi ho creu Miquel Obradors, representant del COEIC a la New Art Foundation (NAF) que lamenta, també que hi ha un cert desconeixement, a la societat, sobre tot el que hi ha darrere de l’art digital. En declaracions a Fulls d’Enginyeria, Obradors s’ha mostrat convençut que l’ISEA i el fet que es faci a Barcelona ajudarà a difondre aquesta tasca.

Feia deu anys que l’ISEA no se celebrava a Europa, però la implicació de la comunitat local i internacional han fet que vingués a Barcelona que, per la seva banda, reforça el lideratge en investigació, producció científica, intel·lectualitat i creativitat cultural.

El programa

El CCCB i el MACBA seran els espais on es debatran els dos móns possibles, no només exlorant el futur que s’ha de construir, sinó també obrint les portes del passat i del present a través de diverses temàtiques. La branca ISEA Conference és la més acadèmica del simposi i inclou ponències, taules rodones, presentacions institucionals, xerrades, etc. Estelle Schorpp, Chris Muller, Karla Brunet o Rocio bon Jungenfeld són alguns dels noms que destaquen del programa.

Moltes d’aquestes activitats es faran al CCCB en diverses sessions que abordaran temàtiques d’actualitat, com la capacitat creativa de la intel·ligència artificial, les possibilitats de les experiències immersives, l’imaginari de les biotecnologies en les arts, el potencial predictiu de les màquines o les noves formes d’encarar el llegat o els reptes de la comunicació amb robots.

‘La irrupció’, al Santa Mònica

La principal exposició de l’ISEA 2022 serà al centre d’arts Santa Mònica, a partir del 9 de juny in fins el 21 d’agost. Porta per nom ‘La irrupció’, i és una mostra a càrrec de Marta Gracia, Jara Rocha i Enric Puig Punyet. Exhibirà més de vint peces resultants de la convocatòria.

A més, enguany, l’ISEA compta amb un programa específic, l’ISEA-ciutat, en el qual es durant a terme una cinquantena d’activitats obertes a la ciutadania. També hi haurà una subseu principal a Reus i diverses subseus a altres llocs de Catalunya.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.