Barcelona i Nova York exploren fórmules d'aterratge per a empreses tecnològiques d'ambdues ciutats, de la mà de Fira de Barcelona

El primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello, ha visitat aquest dimarts el Grand Central Tech/NYC Flagship Tech Accelerator, la fàbrica d'innovació digital de Nova York, on ha mantingut una trobada amb una dotzena d'empreses tecnològiques del camp de les smart cities. L'objectiu ha estat enfortir lligams entre les dues ciutats, considerades de les més intel·ligents del món, que visualitzen la tecnologia com una aliada per construir ciutats més inclusives i diverses.

De la mà de Fira de Barcelona com a organitzadora de l’Smart City Expo World Congress, i del director d'Innovació de l'Ajuntament de Nova York, Jeff Merrit, Pisarello ha pogut conèixer in situ l'activitat que desenvolupen algunes de les empreses incubades en aquesta gran fàbrica d'innovacio situada al cor de Manhattan i que ja van participar al pavelló de Nova York a la darrera edició d’aquest esdeveniment celebrat al recinte firal de Gran Via a Barcelona.

Fruit de la visita, s'han compromès a explorar vies de col·laboració entre Grand Central Tech, viver d'startups de Nova York, i Barcelona Activa per facilitar l'aterratge d'empreses entre ambdues ciutats i afavorir la seva col·laboració en el desenvolupament i implantació de solucions. Les dues parts s'han emplaçat a promoure intercanvis i facilitar el networking entre les dues comunitats.

El tinent d'alcaldia Pisarello ha defensat que "Barcelona i Nova York són dues ciutats punteres en matèria tecnològica amb un ecosistema innovador increïble”. “El que hem pogut constatar és la voluntat de facilitar l'intercanvi entre startups i el desenvolupament de punts d'aterratge per a noves empreses, sempre amb una perspectiva innovadora on la tecnologia serveixi perquè la ciutat sigui més inclusiva i per millorar la qualitat de vida de la gent, que és el que compartim tant Barcelona com Nova York".

Segons Pisarello, "cal aprofitar les eines molt potents de què disposen les dues ciutats per fer-ho, com Barcelona Activa o el Gran Central Tech”. “Amb el suport de Fira de Barcelona, el que farem a partir d'ara és posar a treballar els nostres equips per aprofitar el talent de les nostres ciutats i per aprofitar la creativitat empresarial que tenen per poder atraure inversions mútuament", ha remarcat.

Totes dues ciutats, ha dit Pisarello, tenen l’oportunitat de crear, innovar i promoure un desenvolupament digital, i també la responsabilitat que les oportunitats que ofereix aquesta revolució arribin a tothom. A més, ha constatat el bon posicionament de Barcelona, ciutat reconeguda pel seu ecosistema innovador. “Volem ser el hub tecnològic del sud d'Europa”, ha reblat. 

Aquesta trobada s'enmarca en la voluntat de l'Ajuntament de Barcelona i Fira de Barcelona de cooperar en la projecció internacional de la ciutat.A la reunió hi han participat representants d'empreses com Connecthings, City Globe, Visalytics o del New Lab de Brooklyn, Columbia o EDC. 

Ciutats a favor de la justícia social

Paral·lelament, el primer tinent d'alcaldia ha defensat a la Universitat de Nova York (NYU) la necessitat dels governs del canvi de les principals ciutats espanyoles i provinents del moviments socials de "combinar l'administració del dia a dia de la ciutat sense perdre l'horitzó utòpic que els va fer arribar al govern".

"Si estem al Govern és per lluitar contra les desigualtats i garantir la justícia social, i l'èxit de les polítiques progressistes no dependrà només del Govern sinó de la força dels moviments socials i la seva mirada crítica i de la capacitat d'incorporar la mirada de tots els col·lectius, dones, joves i nouvinguts en l'elaboració de les polítiques públiques", ha assegurat.

"Les ciutats som agents de transformació, som laboratoris de democràcia. El municipalisme és la millor eina per democratitzar la democràcia. Tenim més força de la que ens fan creure i el que hem de fer és tenir determinació política i imaginació legal per canviar coses, ser rebels i competents a la vegada", ha dit Pisarello, referint-se a la necessitat de buscar fórmules imaginatives per ajudar col·lectius com les persones sense papers.

Respecte a la voluntat de Barcelona de ser Ciutat Refugi, Pisarello ha defensat l'increment de recursos i polítiques que ha posat en marxa la ciutat per atendre els refugiats i les persones asilades, però ha lamentat la manca de competències legals i les traves que posa el Govern espanyol i la Unió Europea.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.