Bellvitge posa en marxa l'hospital satèl·lit

Cinc mesos després que comencessin les obres a l'Hospital de Bellvitge, l'hospital satèl·lit ha entrat en funcionament aquest dilluns. Es compleix així, el termini que s'havia establert quan es va començar a gestar la idea de fer nous espais polivalents en cinc hospitals del sistema de salut català. En aquest espai, de 4.500 metres quadrats distribuits en cinc plantes, entren en funcionament 64 llits d'hospitalització i 47 llits d'urgències. 

L'objectiu del projecte era fer front, en aquest moment, a la pandèmia de COVID-19, però s'ha treballat perquè els annexos tinguin la polivalència i la flexibilitat suficient per absorbir qualsevol altre tipus d'activitat, en funció de les necessitats de cada centre hospitalari o de la situació del moment.

bellvitge

L'enginyer industrial Toni Campos, membre de la comissió d'Enginyeria de la Salut d'Enginyers Industrials de Catalunya i CEO d'Enaltis, ha estat al peu del canó des del primer dia del projecte i conclou que poder-ho culminar ha estat ''un èxit total'' malgrat que ''la fita era complicada''. Campos, ha liderat l'aplicació de la Lean Construction per tirar endavant tots aquests projectes, tal com va explicar en aquest reportatge, i ha implantat aquesta metodologia també en la posada en marxa, amb la creació d'uns comitès que han permès equipar i posar en marxa l'obra acabada en només quinze dies. Campos destaca que això ha estat possible gràcies a l'esforç de tots els agents implicats.

Dilluns vinent obrirà portes l'hospital satèl·lit de l'Hospital Germans Trias i Pujol, mentre que el dia 15 ho farà l'annex al Parc Sanitari Pere Virgili, vinculat a l'Hospital Vall d'Hebron, i el de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. L'espai polivalent de l'Hospital Moisès Broggi ha estat més complicat tècnicament i no s'estrenarà fins el mes de març vinent.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.