Buscant millorar les hospitalitzacions d’adolescents

50 equips multidisciplinaris internacionals comencen aquest divendres la primera hackató organitzada entre Barcelona i Boston per dissenyar noves solucions innovadores que millorin l’estada dels adolescents a l’hospital. Amb ‘Hack The Hospital – 5G Transatlantic Lab 2021’, Mobile World Capital Barcelona, l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, Boston Children’s Hospital i Garage Stories uneixen esforços per trobar idees que redueixin l’impacte negatiu que té en pacients pediàtrics i les seves famílies, l’experiència d’una hospitalització llarga.

El repte se centra en pacients d’entre 12 i 17 anys. Els equips poden escollir entre cinc verticals principals: socialització, salut mental, educació, entreteniment i experiència familiar. Tots els desenvolupaments tecnològics proposats incorporen solucions 5G i realitat estesa (XR). L’esdeveniment congrega uns 300 participants en equips de sis persones de diferents nacionalitats i especialitats, des de professionals de la salut, educadors, dissenyadors, psicòlegs o enginyers. L’objectiu és poder desenvolupar solucions d’aplicació ràpida i que incloguin diferents perspectives.

Per tirar endavant aquesta iniciativa, s’ha comptat amb la col·laboració d’una vintena d’adolescents integrats en el consell científic tant de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, grup amb nom KIDS Barcelona, com del Boston Children’s Hospital. Els joves, a més, acompanyaran als grups en la seva experiència en la hackató i també formaran part amb altres grups existents en un altre hospital del procés de valoració dels projectes presentats.

Aplicació real

Dels 50 projectes finals presentats, 10 finalistes els presentaran davant un jurant internacional que en seleccionarà dos. Els guanyadors seran presentats a l’stand de Mobile World Capital Barcelona en el marc del MWC Barcelona 2021 i desenvoluparan les solucions amb els equips d’innovació de Cisco, Hospital Sant Joan de Déu Barcelona i Boston Children Hospital. Els dos hospitals es comprometen a testar els projectes amb pacients reals dels seus centres.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.