“Busquem potenciar el talent d’emprenedors, emprenedores i start-ups amb un model de negoci que té com a finalitat ajudar el desenvolupament de projectes tecnològics en el sector assegurador”

Susanna Carmona és la directora general a La Mútua dels Enginyers. L’1 d’abril el grup ha posat en marxa el període d’incripcions al programa d’acceleració InspiritLab, que neix amb l’objectiu de potenciar el talent d’emprenedors, emprenedores i start-ups del sector assegurador. El programa s’iniciarà al juny i fins al mes de novembre els projectes que hagin estat seleccionats gaudiran de formació, mentoring, coworking, networking i molts altres avantatges que els hi suposarà formar part del programa.

Com s’inicia aquest projecte? Quins objectius s’han marcat?
La Mútua dels Enginyers és una entitat que aposta per potenciar tots aquells projectes que ajudin a millorar la societat. El nostre ADN engloba l’enginyeria i la previsió social. Veiem molt necessari  incorporar la innovació al nostre negoci i fer-ho, a més, des de la vesant social i amb els valors del mutualisme.

El llançament del programa d’acceleració InspiritLab és un altre pas lògic dins de l’estratègia corporativa. El que busquem és potenciar el talent d’emprenedors, emprenedores i start-ups amb un model de negoci relacionat amb projectes InsurTech, que tenen com a finalitat ajudar al desenvolupament de projectes en el sector assegurador i aportin valor social.

Aquesta és la primera edició d’InspiritLab, però la nostra intenció és que cada any puguem accelerar start-ups amb projectes relacionats amb el nostre sector.

Actualment, està oberta la convocatòria per als projectes que es vulguin sumar a InspiritLab. Si un emprenedor, emprenedora o start-up està interessat en presentar la seva candidatura, quins passos ha de seguir?
Si ets emprenedor o emprenedora i tens un projecte del sector assegurador amb potencial, has de presentar la candidatura a través d’aquesta pàgina. InspiritLab té oberta la fase d’inscripcions fins al 15 de maig i abans del 31 de maig es donaran a conèixer els projectes que han estat finalistes. Tres dies després, el 3 de juny, està previst que es doni inici al programa d’acceleració, que tindrà una durada entre juny i novembre d'aquest any 2019.

El programa admetrà start-ups des de pre-SL fins a empreses amb una facturació inferior a 500.000 euros i amb almenys un membre dedicat al projecte al 100%. Els/les participants podran inscriure els seus projectes en vuit categories diferents: distribució, infraestructura, productes, atenció al client, previsió social, gestió de riscos/inversions, assessorament i compliance.

Quines són les fases del programa d’acceleració?
Després del tancament del període d’inscripció, un jurat format per experts del sector avaluaran les diverses candidatures i faran la selecció dels projectes, que es farà publica abans del 31 de maig. De l’1 de juny fins al novembre, les start-ups seleccionades rebran formacions d’emprenedoria, mètode Canvas, marketing, comunicació i estratègia comercial i mentories de  business i insurtech. Al novembre se celebrarà un Demo Day per presentar els projectes que s’hauran accelerat durant aquests cinc mesos.

Per què una start-up hauria d’apostar per presentar-se a aquesta iniciativa?
Els projectes seleccionats podran realitzar un MVP (producte mínim viable) amb dades reals. A més, comptaran amb sessions de formació i mentorització amb un equip de professionals experts en el sector assegurador. Gaudiran d'un espai de coworking a les oficines de La Mútua, situades al centre de Barcelona, també podran optar a participar en networkings amb professionals del sector assegurador, i disposaran de possible finançament i col·laboració amb La Mútua un cop s’haurà finalitzat el programa.

A més a més, al novembre d'aquest any, després dels mesos d'acceleració, els emprenedors i emprenedores tindran l'ocasió de presentar els seus projectes durant un Demo Day. Com a públic tindran els membres del Club d'Inversors de l'Enginyeria de La Mútua dels Enginyers, fet que els hi pot obrir moltes portes de finançament i interessants oportunitats de futur.

Quins avantatges suposa per a InspiritLab que La Mútua compti amb Accel&Grow al seu grup?
Amb aquest llançament, La Mútua continua situant la innovació en el centre de la seva estratègia. Fa tan sols un any que l'entitat va integrar Accel&Grow, acceleradora de start-ups, en el seu grup i serà de la seva mà que coordinarem el programa InspiritLab. Amb la incorporació d’Accel&Grow pretenem esdevenir un grup solvent al servei de professionals de l’enginyeria i de la tecnologia per tal de donar recolzament a la innovació i al talent del nostre país. Animem a les empreses que apostin per la innovació i l’avenç tecnològic i que no tinguin departaments propis d’I+D a que vinguin a parlar amb nosaltres per ajudar-les a crear la seva pròpia acceleradora.

Què espereu que suposi InspiritLab en el sector de les assegurances?
Un dels pilars sobre el qual se sustenta La Mútua és la implicació. Estar compromesos amb el futur del nostre col·lectiu és bàsic per a nosaltres. Ens esforcem dia a dia per aportar valor i oferir les solucions més idònies i avançades. Per això, creiem que el programa InspiritLab és una manera de donar suport al nostre col·lectiu en les seves idees i projectes. Volem ser l’empenta per a que molts projectes puguin tirar endavant i acabar esdevenint un negoci que generi riquesa i creï llocs de feina. Sabem que no tenim els mateixos recursos econòmics que altres grans companyies, però estem segurs que tenim el millor talent dins el col·lectiu i un model de previsió social íntegre i sostenible, amb valors.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.