Catalunya, 8a d'Europa en compromís per a la ciberseguretat

El compromís de Govern  i l'aposta per la ciberseguretat situen Catalunya en el vuitè lloc, a nivell europeu, i en el 22è, a nivell mundial, dels 194 països avaluats per la Unió Internacional de les Telecomunicacions (ITU). Així ho recull el Global Cybersecurity Index (GCI) del 2020, elaborat per l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya en col·laboració amb PwC, Catalunya se situa per sobre de la mitjana europea (0,774) i malgrat no ser un estat, està només a 5 centèssimes del tres països que encapçalen el rànquing: Estònia, Lituània i França.

El GCI avalua 25 indicadors que permeten identificar i comparar el nivell de compromís dels països en matèria de ciberseguretat en base a cinc pilars: les mesures legals, tècniques, organitzatives, de captació i de cooperació. Catalunya ha obtingut la màxima puntuació pel que fa les mesures legals implementades en l’àmbit de la ciberseguretat. En aquest sentit, cal destacar la Llei 15/2017 de creació de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, com a l'entitat encarregada d'executar i de governar les polítiques públiques de la Generalitat, esdevenint l'organisme que governa la ciberseguretat del sector públic a Catalunya. També posa en valor l’aprovació al 2019 de l’Estratègia de ciberseguretat de Catalunya 2019-2022, en la qual s'estableixen la visió, els objectius estratègics i les línies d'acció dels propers anys.

La capacitació es un altre dels indicadors on Catalunya és més forta, gràcies a una aposta per accions i campanyes de conscienciació, formació i educació per a diferents grups i col·lectius, bona part d’elles en el marc del Programa Internet Segura, així com l’àmplia oferta de màsters i postgraus en ciberseguretat.

Segons les dades de l’índex DESI, Catalunya presentava l’any passat una penetració digital del 62,47%, fet que la situa en la cinquena posició del rànquing que agrupa als diferents països de la Unió Europea. La tecnologia, les xarxes socials, així com les transaccions a través d'Internet juguen un paper clau en la nostra societat i la protecció de les infraestructures i dels serveis de comunicacions electròniques enfront de les ciberamenaces s'ha convertit en un pilar bàsic i un objectiu primordial per a Catalunya. D'aquest compromís neix la necessitat de conèixer l'estat de ciberseguretat de Catalunya a través del GCI.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.