Catalunya lidera la captació de fons europeus per a la innovació de pimes

Catalunya és la primera regió d’Europa en nombre de pimes que han captat ajuts per a projectes d’innovació de la Comissió Europea. Segons dades fetes publiques per ACCIÓ, 246 petites i mitjanes empreses i start-ups catalanes han aconseguit 108 milions d’euros del programa SME Instrument de la Comissió, iniciat el 2014 i que va acabar l’any passat en el marc del programa Horitzó 2020.

Així, segons les dades publicades per ACCIÓ, tot i que Catalunya representa l’1,5% de la població europea, les 246 pimes catalanes suposen el 4,5% del total de les beneficiaries de tot Europa a l’SME Instrument. Catalunya se situa així en nombre d’empreses que han accedit a aquests ajuts per davant de Llombardia, Madrid, Îlle-de-France i Emilia-Romagna.

Per volum de finançament captat, els 108 milions d’euros que han aconseguit les pimes catalanes representen el 3,8% del total del pressupost concedit. D’aquesta manera, Catalunya ha concentrat el 27,7% del volum obtingut per Espanya i el 26,4% del nombre d’empreses.

Les 246 pimes catalanes que han captat fons de l’SME Instrument -que en global ha comptat amb un pressupost de gairebé 3.000 milions d’euros- han obtingut ajuts directes d’entre 50.000 euros i 2,5 milions d’euros per empresa per dur a terme estudis de viabilitat del seu pla de negoci o desenvolupar les proves pilot necessàries per portar la seva tecnologia al mercat.

ACCIÓ ha publicat aquestes dades en el marc de la inauguració de l’Horizon Europe Week, un conjunt de seminaris i tallers que tindran lloc aquesta setmana en format virtual per acostar les oportunitats de finançament de la Unió Europea a les empreses catalanes i que compta amb la participació d’Ignacio Baleztena, Team Leader Research & Innovation Outreach de la Comissió Europea.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.