Conduïnt cap al “Blockchain”

La consultora Everis, Roca Junyent i Vodafone, juntament amb l'empresa tecnològica Caelum Labs i la plataforma de telepeatge Bip&Drive, estan desenvolupant un programa per aplicar la tecnologia de cadena de blocs -coneguda com blockchain- al sector de l'automòbil connectat.

Alex Puig, director general de Tecnologia de Caelum Labs, impulsora del programa, ha explicat que aquesta tecnologia consisteix a “donar-li a internet un sistema operatiu i que aquest actui com a intermediari” entre diferents agents per garantir la seguretat de les seves transaccions, la qual cosa ha ressaltat que funciona quan aquests col·laboren mútuament. 

"El que es connecta amb cadena de blocs és un valor que ha de ser compartit”, ha afirmat, i és que els programes d’aquestes característiques, en els qual s’hi han invertit 300.000 euros, es basen en la cooperació de diverses empreses per oferir solucions i aplicacions. En aquest sentit, en el cas del vehicle connectat es poden solucionar “moltes necessitats”, segons Puig, com la seva connexió, el combustible o la cadena elèctrica. "En el cotxe, per exemple, un servei te'l dona Vodafone i un altre Bip&Drive. Cadascuna d'aquestes companyies ha de crear les seves pròpies aplicacions. Amb el programa, tots aquests serveis els posem en una mateixa base de dades i ho compartim en una plataforma conjunta", ha detallat.

Especialització col·laborativa

Cadascuna de les companyies participants centren el seu estudi en allò que dominen per més tard posar-ho en comú i compartir la informació amb les altres empreses participants. L’objectiu és descentralitzar i optimitzar processos dins el sector de l’automòbil. La directora del segment de Corporacions a Vodafone, Patricia Santoni, ha descrit que col·laboren amb l'estudi dels productes que la multinacional ofereix per a cotxes, la qual cosa espera que permeti millorar processos, reduir costos i crear nous productes.

La consultora Everis aporta els seus coneixements en integració i gestió de clients, a qui ajuda a digitalitzar els seus negocis i cerca oferir-los solucions de cadena de blocs, mentre que Bip&Drive, que s'encarrega de facilitar els pagaments amb vehicles, aspira a maximitzar la seguretat de les seves transaccions amb aquest projecte.

El despatx d'advocats Roca Junyent, que és cofundador d'Alastria, la primera xarxa semipública nacional de 'blockchain', estudia "com encaixar aquesta tecnologia en una regulació que no estava preparada per a ella".

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.