Creixen les empreses catalanes que s'internacionalitzen el 2020

Més de 1.100 empreses catalanes han exportat els seus serveis o han realitzat projectes d'innovació arreu del món el 2020, a través de les oficines d'ACCIÓ, un 12,5 % més que l'any anterior. Aquestes empreses han fet 1.980 projectes, un 7,5 % més que 2019. Les oficines que han treballat més projectes són les de París, Londres, Alemanya i Miami, mentre que les que han crescut més són les de Tel Aviv, Lima i Mèxic. Els sectors principals de les empreses han estat alimentació i productes gourmet (9,5% del total), TIC i transformació digital (8,8%) i química i plàstics (7,6%).

D’aquesta manera, durant el 2020, el suport d’ACCIÓ s’ha centrat sobretot a ajudar la pime catalana per trobar el millor canal d’entrada a cada mercat, detectant les oportunitats concretes del país en funció de l’empresa i buscant els socis comercials més idonis per fer-hi negoci.

D’altra banda, també destaquen els projectes per trobar nous socis i proveïdors estrangers d’àmbit tecnològic per dur a terme projectes d’R+D i innovació per desenvolupar nous productes i serveis o exportar la seva tecnologia, per exemple. De fet, els projectes d’innovació internacional són cada cop més demandats com una nova forma d’internacionalitzar-se i apropar-se a les tecnologies, nous models de negoci i tendències globals. També han sigut rellevants els projectes articulats mitjançant el Supplier Search Service, un servei que posa en contacte empreses estrangeres que necessiten proveïdors catalans de productes o serveis concrets.

Obstacles a l'hora d'exportar

A més a més, la xarxa de 40 oficines d'ACCIÓ ha atès gairebé 1.800 consultes d'empreses exportadores, un 12,2 % més, que han hagut de fer front a barreres a la internacionalització originades per la COVID-19 o el Brexit, entre altres motius. Són empreses que han necessitat suport per obtenir un certificat determinant, conèixer la documentació i els registres necessaris per exportar un producte o que han requerit assistència en destí per solucionar problemes logístics i duaners, per exemple.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.