De cangur, a referent d’una futura enginyera

L’Íngrid Munné és enginyera industrial i està acabant el doctorat en Enginyeria Elèctrica. El mes vinent, ja comença a treballar de ‘data Scientist’ en una empresa de Dinarmarca. Va estudiar enginyeria després de dir, durant molts anys, que volia fer Medicina. Quan va arribar al moment, va veure que li agradava tot l’àmbit de l’electrònica que havia pogut tastar gràcies a l’afició del seu pare com a tècnic. “Vaig escollir industrials sense tenir-ho molt clar”, diu Munné, en una conversa amb els Fulls d’Enginyeria, i admet que durant els estudis ha tingut professores “boníssimes” que s’han convertit en els seus referents per poder veure “que les dones també podem fer feines tècniques”. Reconeix però, que ha hagut d’aguantar comentaris masclistes que posaven en dubte la seva capacitat per l’electrònica pel sol fet de ser dona. “Tenir professores que han arribat on han arribat”, l’ha ajudat a creure que ho pot fer ja que, com és habitual, aquests rols no els ha trobat en els llibres de text ni en altres espais.

íngrid munné

Ara que està a punt d’acabar els estudis Munné s’ha convertit en referent i ho viu amb “molta il·lusió”. I és que tal com ella mateixa va publicar en una piulada a Twitter, la nena a qui va fer de cangur anys enrere acaba d’entrar a Enginyeria Industrial gràcies a la seva influència. El seu pare li va comunicar a través d’un missatge de text. “Em vaig emocionar”, explica Munné, “perquè quan fas de cangur és com tenir germans”. Veure que la seva experiència ha servit per convèncer una altra noia a entrar al món de l’enginyeria la fa especialment feliç. Explica que durant vuit anys, entre els cinc anys i els tretze, va cuidar aquesta futura enginyera compaginant el cangur amb la carrera. Era curiosa i demanava sovint què feia i si li agradava. De mica en mica, les explicacions de Munné li van anar calant fins que ha acabat seguint els seus passo. D’alguna manera, diu Munné, és posar “llavors” perquè hi hagi referents i totes ho puguem ser”.

La importància dels referents

La futura enginyera que cuidava Munné és una de les 2.775 noies que han pogut entrar en algun dels graus d’Enginyeria i Arquitectura del sistema universitari català. Amb aquest número, suposa un increment del 10,43 % respecte la preinscripció universitària del 2020, quan només 2.513 noies van tenir una plaça assignada en aquesta branca d’estudis. Així, enguany, segons les dades publicades per la Universitat Politècnica de Catalunya les noies ja són un 20,91 % de l’assignació total del sistema universitari català a la branca d’Enginyeria i Arquitectura, nou dècimes per sobre del curs anterior.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.