Dones cap a l'espai

Polítiques Digitals activa un pla d’actuació en l’àmbit aeroespacial per apoderar les dones en el sector, ja que només representen un 24% del total de les ocupacions i a Catalunya tan sols el 22% dels estudiants d’enginyeria aeroespacial són dones.

El Pla DonaTIC en l’àmbit aeroespacial compta amb una dotació econòmica de 80.000 euros i s’estructura en 4 eixos de treball:

  1. Fer les vocacions cientificotecnològiques de l’àmbit aeroespacial atractives per al talent femení del futur

  2. Visibilitzar la dona tecnològica i els continguts creats per dones en l’àmbit aeroespacial

  3. Formar i capacitar digitalment en l’àmbit aeroespacial i fer-lo més accessible

  4. Promoure una participació plena i efectiva de les dones de l’àmbit aeroespacial en la presa de decisions i l’emprenedoria

El pla forma part del Pla DonaTIC i l’Estratègia NewSpace de Catalunya, impulsats pel Departament de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori. Ha estat presentat el divendres 22 d’octubre per la directora general de Societat Digital, Joana Barbany, a la jornada New Space Economy organitzada conjuntament amb la Cambra de Comerç de Barcelona.

Barbany ha explicat que el grup local de Barcelona de l’organització internacional Women In Aerospace (WIA) serà un agent clau en el desplegament del Pla DonaTIC Àmbit Aeroespacial, ja que donarà suport en moltes de les actuacions que es posaran en marxa.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.