El BIST aposta per la multidisciplinarietat per avançar en els seus projectes

Jaume Giró, director general de la Fundació La Caixa Banca i vicepresident del Barcelona Institut de Ciència i Tecnologia (BIST), Andreu Mas-Colell, president de BIST, i Montserrat Vendrell, directora general de BIST, han presentat algunes de les àrees de recerca que té com a objectiu promoure BIST en els propers anys.  
 
Les línies d’investigació BIST és una iniciativa científica de sis dels centres d'excel·lència de recerca de Catalunya amb l'objectiu d’augmentar els seus nivells de col·laboració per tal d'armar un projecte científic conjunt. 
Els exemples de les línies d'investigació que BIST promourà inclouen big data, la súper-resolució microscòpica, el grafè i biologia química.
La força del BIST es basa en les potencials capacitats d'investigació dels sis centres de recerca catalans acreditats com a centres Severo Ochoa d'excel·lència: el Centre de Regulació Genòmica (CRG), l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), l'Institut d'Investigació Química de Catalunya (ICIQ), l'Institut català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), l'Institut de Física d'Altes Energies (IFAE) i l'Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona).
A més, compta amb el suport, entre altres, de la Fundació Bancària La Caixa, per promoure projectes multidisciplinari i d'avantguarda.
 

Les línies d'investigació del BIST inclouen big data, la super-resolució microscòpica, el grafè i biologia química

 
L'enfocament multidisciplinari en la ciència és clau
 
Els desafiaments que afrontem com a societat avui en dia són complexos i multifacètics. L'especialització que requereix el progrés científic contrasta amb la necessitat de buscar temes transversals, a partir de la genòmica per a la fotònica, la nanotecnologia a la biologia química. El projecte científic BIST es basa en la recerca d'aquests temes complementaris i interdisciplinaris, no només per promoure la creació de projectes innovadors, sinó també per proporcionar l'entorn més competitiu per a la formació de científics.
Grans volums de dades, biologia química, microscòpia de super-resolució i de grafè són només quatre exemples de les iniciatives multidisciplinars que BIST promocionarà en els propers anys.
D'acord a Montserrat Vendrell, directora general d'BIST, 'reforçar la interacció entre les diferents àrees de coneixement és la clau per a qualsevol institut d'investigació i requereix un ambient que estimula aquest tipus de treball col·laboratiu. L'especialització ha de coexistir amb un enfocament multidisciplinari, si els projectes innovadors han de promoure i els científics que la societat exigeix ??de nosaltres estem per a ser entrenat ".
 
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.