El blockchain s’obre camí en el món de l’empresa a Catalunya

Catalunya ja compta amb 33 empreses que es dediquen al sector blockchain. Així ho posa de manifest un estudi elaborat pel Departament d’Empresa i Coneixement a través d’Acció, que analitza l’estat d’aquesta tecnologia a casa nostra i a escala internacional.

La gran majoria d’aquesta trentena d’empreses catalanes que han apostat per aquesta nova tecnologia (el 58%) tenen menys de quatre anys i utilitzen el blockchain per desenvolupar els seus productes o serveis (55%), realitzar tasques de consultoria (30%) o bé són firmes especialitzades en criptomonedes (15%).

A Catalunya, l’aplicació d’aquesta tecnologia se centra principalment en els següents àmbits: automatització de transaccions bancàries, formació i assessorament en inversions amb monedes digitals i ICOs, desenvolupament de plataformes de pagament digitals, digitalització de processos electorals o signatura electrònica integral.

Segons apunta també l’informe elaborat per Acció, des d’un punt de vista internacional, es preveu que la dimensió del mercat del blockchain arribi als 2.300 milions de dòlars el 2021, amb una taxa anual de creixement del 61,5%, i un nivell de desenvolupament similar al que va protagonitzar Internet en els seus inicis.

 
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.