El coixí intel·ligent d’Isidre Esteve

La Fundació Isidre Esteve, amb el suport de Josep M. Lloreda, propietari de la firma de Canovelles KH7 i amb la col·laboració amb l’Hospital Vall d’Hebron, el Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat, l’empresa de l’automoció DOGA i Mengibar SA, han creat un coixí intel·ligent que millora els prototips dissenyats fins al moment, amb l’objectiu d’evitar úlceres per pressió en persones amb problemes de mobilitat reduïda. Els productes que es fabricaven anteriorment limitaven els usuaris a un ús màxim continuat de vuit hores. El nou coixí impulsat des de la Fundació Isidre Esteve permet recolzar-s’hi fins a setze o divuit hores sense risc de patir una úlcera per pressió.

L’èxit de la proposta es basa en el mecanisme d'inflat i desinflat automàtic del coixí que fa variar les pressions segons la zona, fet que assegura la relaxació i el bon estat de la pell. Així, el pilot Isidre Esteve pot estar assegut davant del volant d’un vehicle de competició durant setze hores sense necessitat de descansar ni reposicionar-se. Aquestes prestacions van permetre-li competir a l’edició d’aquest any del Ral·li París Dakar, una dècada després d’haver-lo disputat en motocicleta, just abans de patir una lesió medul·lar. L’experiència va ser tan positiva, que l’equip del pilot d’Oliana repetirà en l’edició de l’any que ve.

El coixí intel·ligent està format per vuit zones programables alimentades elèctricament a través d’una centraleta connectada al sistema motriu. Cadascuna està controlada per dues electrovàlvules i dos sensors de pressió amb un programari que gestiona cada zona. Aquesta centraleta regula el cabal d'aire de la bomba per mantenir el rang de pressions de manera que l'aire que circula a través del coixí sempre és nou i fresc. Aquest fet permet que no se n’incrementi la temperatura durant l’ús. El sistema es pot adaptar a les necessitats concretes de cada persona ja que  treballa amb el mínim de pressió possible a cada zona. Així es genera un moviment continu i aleatori que afavoreix el rec sanguini del teixit que pressiona i l’alleugereix sense necessitat que el cos es mogui.

 

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"1360","attributes":{"alt":"","class":"media-image","style":"font-size: 13.008px;","typeof":"foaf:Image"}}]]

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.