El robot EMILY ajudarà a Grecia en el rescat de refugiats al mar

El robot EMILY (Emergency Integrated Lifesaving IanYard), dissenyat i construït per l’empresa Hydronalix, ajudarà els guardacostes grecs a salvar refugiats de guerra provinents de Síria que arriben per la costa grega. Les proves es duran terme a la illa de Lesbos durant deu dies i si són satisfactòries, els guardacostes compraran un d’aquests robots i es quedarà a l’illa de forma permanent.

Durant aquest període de proves, el robot EMILY treballarà conjuntament amb drons equipats amb càmeres, que serviran com a complement en les tasques de salvament marítim. La idea és que pugui detectar nàufrags i entre les càmeres que portaran els drons i la capacitat de pilotatge remot de l’EMILY, les autoritats marítimes gregues puguin arribar en poc temps.

El robot EMILY posseeix una línia de rescat de 730 metres i pot carregar cinc persones alhora. La bateria del robot només té una durada de 20 minuts però son fàcils de canviar, de manera que ràpidament pot tornar a l’aigua. Té una longitud d’1,20 metres, una velocitat punta de 35 quilòmetres/hora i compta amb una bandera de metre i mig d’alçada que permet localitzar-lo allà on sigui.

Fins ara, aquest robot s’havia utilitzat en condicions diferents a aquesta: ajudar a rescatar persones atrapades en inundacions o banyistes amb impediments. Ara, s’haurà de centrar en rescatar a grups de quaranta o cinquanta persones que viatjaven en una embarcació precària per tal de minimitzar la pèrdua de vides humanes.

Us deixem un vídeo on apreciareu el funcionament del robot EMILY.

TEXT: REDACCIÓ // FOTOGRAFIA: HYDRONALIX

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.