Els estudiants dissenyaran i instal·laran dues plantes fotovoltaiques al Campus de Terrassa

Un grup d’alumnes de l’Escola Tècnica Superior d'Enginyeries Industrial i Aeronàutica de Terrassa (ETSEIAT) dissenyaran i construiran dues plantes fotovoltaiques en dos dels edificis del campus durant el transcurs de l’any 2017. L’acció està emmarcada en el projecte “SolarCampus”. La instal·lació aportarà una potència de 50 kW d’energia renovable per al consum energètic.

“SolarCampus” és un projecte real d’enginyeria en energies renovables impulsat per un grup de professors de l’ESEIAAT, adscrita a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), i membres del Centre de Recerca en Sistemes Elèctrics d'Energia Renovable (SEER). El lideraran els estudiants que s’hi inscriguin i seran ells mateixos els qui construiran les dues cobertes fotovoltaiques previstes.

Paral·lelament, els alumnes, també connectaran un sistema de monitorització en obert que permetrà seguir les dades de generació d’energia fotovoltaica a les persones interessades, així com consultar el consum energètic dels edificis on funcioni el sistema. D’aquesta manera, els resultats es vehicularan cap a la societat. A més del vessant pròpiament tècnic, els estudiants participants portaran a terme un pla de comunicació que inclourà la realització d’un documental breu i conferències divulgatives sobre l’evolució el projecte.

Per Àlvaro Luna, un dels professors impulsors de ‘SolarCampus’, la iniciativa representa “el primer pas per a què les instal·lacions de la UPC a Terrassa esdevinguin un Smart Energy Campus en el futur, seguint l'exemple d'altres centres universitaris com l’institut Georgia Tech. Una línia en la qual l’ETSEIAT ja destaca, conjuntament amb l’activitat docent, de recerca i d’innovació en l'àmbit de l'energia”.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.