Els estudis de robòtica i tecnologia, entre els més sol·licitats al Saló de l'Ensenyament

Durant la 28a edició del Saló de l'Ensenyament, els graus en ciències biomèdiques, informàtica i educació infantil i primària van centrar la majoria de les consultes dels visitants. No obstant això, la demanda d'informació sobre els nous estudis tecnològics i digitals han augmentat considerablement respecte d'edicions anteriors.

Els graus de medicina, dret, economia, i educació han estat alguns dels estudis que han despertat més interès entre els visitants de la 28a edició del Saló de l'Ensenyament que s'ha acomiadat aquest diumenge al migdia. Així mateix, els títols de nova generació com els relacionats amb el big data, les smart cities, el disseny i l'animació de videojocs, han experimentat un creixent interès. Pel que fa a la Formació Professional, els cicles formatius industrials, la robòtica, la sanitat, el comerç i el màrqueting han centrat les major part de les consultes dels joves.

Els serveis d'orientació han atès 12.000 persones als espais habilitats pel Departament d'Ensenyament, la Secretaria d'Universitats i Educaweb. Equips de professionals acreditats, formats per psicòlegs, pedagogs i psicopedagogs, han orientat els joves sobre els millors itineraris acadèmics segons els seus perfils i interessos. En total s'han fet una seixantena de visites guiades amb més de 500 estudiants participants; prop de 90 xerrades informatives i una desena de seminaris per a professors.

Una de les novetats d'enguany, la xerrada "Les professions en joc" ha tingut un gran èxit. La taula rodona, formada per professionals de diversos sectors que han debatut sobre el futur d'algunes feines, juntament amb els tallers i l'espai d'exploració de professions, han tingut una molt bona acollida entre els joves visitants, que han esgotat totes les places disponibles. Entre els professors, mentrestant, ha despertat molt interès el "kit box", la caixa formada per guies, plantilles, propostes per treballar a l'aula, i recursos d'orientació acadèmica. En total s'han recollit més de 200 sol·licituds d'aquest recurs. 

Pel que fa a la UPC, destaca la posada en marxa de tres nous graus universitaris són les novetats més destacades de l’oferta del proper curs acadèmic: el grau en Ciència i Enginyeria de Dades —una proposta conjunta de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona (ETSETB), la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB) i la Facultat de Matemàtiques i Estadística (FME)—; el grau en Enginyeria d’Automoció, a l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (EPSEM) i que permetrà cursar el 4t curs a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB), i el grau en Disseny, Animació i Art Digital, que s’impartirà al Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM), centre adscrit a la UPC. 

Una altra de les novetats per al proper curs és l’oferta de places amb docència íntegrament en anglès del grau en Enginyeria Civil de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Barcelona (ETSECCPB). La Universitat, amb el lema ‘UPC, la universitat de l’Enginyeria, l’Arquitectura, les Ciències i la Tecnologia’, va comptar amb un estand des del que més de 150 persones –entre professorat, estudiants i personal de la UPC– van explicar de forma personalitzada l’oferta de graus de la Universitat, la qual inclou 66 estudis de grau, 22 dobles titulacions del Centre de Formació Interdisciplinària Superior (CFIS), 19 itineraris de doble titulació entre estudis UPC i programes de doble titulació internacional. 

Pel que fa a Futura, el Saló de Màsters i Postgraus, que ha tancat edició aquest dissabte al vespre, la majoria de visitants s'han interessat pels estudis relacionats amb les ciències de la salut (psicologia, biomedicines, infermeries, activitats físiques i de l'esport) i les ciències socials (educació, gestió cultural, administració i direcció d'empreses). Així mateix, els nous màsters i postgraus relacionats amb l'entorn digital també han acumulat moltes consultes per part dels visitants. La trentena de xerrades de l'espai "Speaker's Corner" ha reunit un miler de visitants entre divendres i dissabte.

La Setmana de la Formació i el Treball, formada pel Saló de l'Ensenyament, Futura i ITworldEdu, ha reunit més de 85.000 visitants des de dimecres 22 de març i fins avui diumenge al migdia, fet que suposa un creixement de gairebé un 7% respecte l'edició de l'any passat. 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.