Enginyers de referència

El diccionari defineix evolució com el procés de canvi mitjançant el qual hom passa d’un estat de coses a un altre de forma gradual. Evolucionar, doncs, és seguir aquest procés i per això, i amb la perspectiva històrica d’Enginyers Industrials de Catalunya, però sobretot, amb la perspectiva de futur que té per davant, la Junta actual  -renovada el mes de juny passat – va adoptar el lema ‘Evolucionem’. El repte no és altre que fer avançar les institucions per poder mantenir aquesta centralitat aconseguida anys enrere.  

No tenim cap dubte que les nostres Comissions, les institucionals, les tècniques i les socials, han contribuït – i molt – a posicionar Enginyers Industrials de Catalunya com un pol de referència en coneixement i experiència. Són, de fet, el paradigma del que la institució vol ser i posen imatge i so als enginyers i enginyeres que en el seu dia a dia acompanyen la societat des d’un punt de vista tècnic, participant del progrés que millora, sobretot, la qualitat de vida de les persones. Cada branca, amb la seva tasca concreta: les institucionals vehiculen les necessitats d’Associació i Col·legi, les socials converteixen la institució en un entorn de trobada, i les tècniques contribueixen a generar referents pels mateixos professionals de l’enginyeria i a aportar solucions a la societat, en àmbits tant diversos com l’energia, la mobilitat, el lideratge directiu o la sostenibilitat.  

Per mantenir aquestes funcions en els temps actuals i complir els objectius fixats per la junta de rejovenir els grups de treball, dotant comissions de major presència femenina i obrir-les sent acollidors, aquest 2023 les actuals i potents dinou comissions també evolucionen. Així, es produeix relleu a la presidència d’Equitat, Tecnologia i Futur, es reimpulsa la Comissió de Construcció, urbanisme i infraestructures, amb especial atenció als grups de treball centrats en l’eficiència, la sostenibilitat i la rehabilitació en edificació, es troben nous lideratges a la comissió d’Esports i d’Energia. També amb aquesta nova reformulació, les actuals comissions d’Indústria 4.0 – intercol·legial- i Societat Digital es fusionen sota el nom de Comissió d’Indústria 4.0 - Societat Digital. La Comissió de Gestió Empresarial es fusionarà amb la de Transferència de tecnologia i coneixement per crear  la Comissió d’Innovació i transferència tecnològica, amb l’objectiu de provar major incidència en els àmbits de les patents i l’I+D, sector en el que treballen molts enginyers que fins ara no disposaven d’un referent clar en l’univers de les comissions. Logística, fins ara un grup de treball de l’antiga comissió de Gestió empresarial assoleix rang de Comissió alhora que es crea la Comissió de Lideratge empresarial des d’on es donarà suport als enginyers i enginyeres directius d’empreses. Així, es podrà treballar per impulsar unes posicions que tradicionalment han tingut molt pes entre el col·lectiu però que els darrers temps han anat minvant la seva presència.  

Aquests canvis no tenen altre repte que fer créixer – en volum i impacte – les Comissions actuals d’Enginyers Industrials de Catalunya. Però sobretot són canvis que neixen amb la voluntat de convertir les Comissions en un pont per als nous col·legiats i que esdevinguin el vertader motiu pel qual un enginyer industrial – o de qualsevol altra especialitat- se sumi al col·lectiu i, de retruc, a les Comissions. 

Volem que els enginyers i les enginyeres de Catalunya ens vegin i ens mirin com la millor opció per trobar el referent que busquen. Els enginyers som la referència tecnològica i estratègica de la societat i les nostres Comissions en són l’eina per vehicular-la. És un orgull poder comptar amb grans professionals que les presideixen. A tots els més de 500 enginyers voluntaris que participen a les comissions Institucionals, a les socials i a les tècniques, moltes gràcies per fer gran el nostre col·legi. És per mi un honor poder representar-vos en els òrgans de Govern. 

comissions

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.