Espanya es posiciona com el quart país de la Unió Europea amb major nombre d'enginyers i científics

Segons l'informe presentat per l'Institut d'Estudis Econòmics (IEE), el nombre total d'enginyers i científics que treballen a la Unió Europea ha crescut any rere any. El 2017 es va produir un augment del 2% respecte a l'any anterior. Actualment, el número total s'ha situat al voltant els 16,5 milions de persones que exerceixen aquestes professions, un gran augment si es compara amb l'any 2008, on les xifres només arribaven als 11 milions.

Generalment, el nombre de científics i enginyers sol tenir una estreta relació amb la grandària total de la població. Per això té lògica que siguin el Regne Unit i Alemanya els països que encapçalin la llista, amb un total del 19% de població que exerceix aquestes professions. Entre aquestes dues potències acumulen el 38% del total dels científics de la UE i la seva població respecte a l'europea representa un 30%. El tercer lloc de la llista l'ocupa França, amb un total del 10%, i Espanya el 8%, posicions bastant allunyades dels primers percentatges. A Espanya, hi ha una mica més de 1,3 milions de científics i enginyers, la qual cosa suposa un 8% del total europeu. Després d’Espanya trobem Polònia, amb un 7%, i seguit per Itàlia, amb un 6%. En última posició es troba Portugal amb un 2% de la població.

A més, segons l'Informe 2018 del Centre Mundial de Competitivitat de l’IMD (Internacional Institute for Management Developement de Lausana), que analitza 63 països d’arreu del món, la millor infraestructura científica la té els Estats Units, seguits de la Xina i de Suïssa, que es troba en 3a posició. Israel ocupa el quart lloc i el Japó el cinquè. Respecte als països de la UE, Alemanya és el que apareix primer al rànquing, ocupant el número 6 de la llista. Espanya es troba al graó 28, una posició intermèdia i allunyada dels països capdavanters en Infraestructura Científica de la Unió Europea, ja que davant té països com Dinamarca, França, Holanda, Àustria, Finlàndia, Bèlgica i Irlanda. Per darrere d'Espanya podem trobar països com Portugal, al lloc 32, o Grècia, al 40. Les infraestructures científiques menys avançades de la UE corresponen a Bulgària, Letònia, Xipre i Croàcia, països membres de recent adhesió.

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.