Fibracat TV estrena un programa d’experimentació científica

L’aigua de colors, els imants, les bombolles o la llum són alguns dels deu temes, sempre quotidians, que abordarà el nou programa de Fibracat TV, ‘Lab 0-6’, un espai dedicat a la ciència per a famílies amb infants de 0 a 6 anys que buscar acostar la ciència als més petits. El programa està coproduït amb la Universitat de Manresa, d’on va sorgir la idea del Lab_06, un centre de descoberta, recerca i documentació per a l’educació científica a les edats més primerenques on mestres, escoles i famílies poden conèixer una manera innovadora d’apropar la ciència als més menuts.

La ideòloga d’aquest projecte, Montse Pedreira, ha explicat als Fulls d’Enginyeria, que des del Lab_06 s’entén que la ciència és “la manera com la humanitat interpreta fenòmens del món” i des d’aquest espai, ajuda l’audiència a fer-se les preguntes necessàries per esbrinar-ho. En base a l’experiència del centre, des d’on segons Pedreira encara no han pogut comprovar si creixen les vocacions científiques però si que han vist com molts professionals de l’educació “s’engresquen” a fer ciència a l’aula. Pedreira reconeix que els infants, al Lab_06 s’ho passen bé i tenen experiències positives. Ho considera doncs, una “bona manera” d’aconseguir que més endavant tinguin una “bona relació” amb la ciència.

El nou programa, estrenat aquest dilluns, està conduït per Marta Llebaria, membre de l’equip de Lab_06, i està gravat amb els infants, de quatre a sis anys, en directe. Per això, diu Pedreira, és un programa “costós” però creu que serà una bona eina per “donar pistes” a les famílies que vulguin fer una mica de ciència a casa. A més, cada capítol incorpora la presència d’una dona experta en el tema i així, contribuir a la visibilització de les dones que fan ciència, també a Catalunya, tal com demana la fiosofia del canal. Passaran pel plató del programa, doncs, dones com la quimica Mercè Bellart, l’òptica optometrista Alba Borràs o l’enginyera de processos Aida Garcia Ríos.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.