Fulls d’Enginyeria celebra el primer aniversari de la nova etapa

Aquest 23 d’abril, Sant Jordi, és també una data especial per als Fulls d’Enginyeria. Fa just un any – en plena pandèmia i encara quan el confinament era total - el diari que edita Enginyers Industrials de Catalunya va néixer en una nova etapa exclusivament en digital. Al canvi de nom, més inclusiu, s’hi va sumar una nova estructura de continguts potenciant sobretot les fonts pròpies de la institució vehiculades a través de les comissions.

Durant els darrers dotze mesos, Fulls d’Enginyeria ha publicat al voltant del mig miler d’articles que s’han visualitzat en 70.000 sessions i 131.000 pàgines vistes. L’article de més èxit ha estat ‘Com es fan cinc hospitals en vint setmanes’, on s’explicava el procés de construcció dels annexos hospitalaris per fer front a la COVID-19. Aquest, és un dels reportatges amb profunditat que s’han elaborat des de Fulls d’Enginyeria, que es va estrenar precisament amb ‘L’enginyeria, clau en la lluita contra la COVID-19’, però l’any ha donat també per altres temes com ara el recorregut pel funcionament del Banc de Sang a ‘L’enginyeria que hi ha darrere una gota de sang’, o el seguiment dels projectes de respiradors, recentment publicat, a ‘Els respiradors, un any després’.

Les entrevistes també han estat un puntal als Fulls d’Enginyeria i figures com la directora general d’Indústria, Matilde Villaroya, el director general d’Energia, Manel Torrent, els investigadors Xavier Querol, Carme Torras i Maria Bruna, o el coordinador del Pla de Rodalies, Pere Macias, han estat alguns dels noms que han respost a les preguntes del diari.

Amb noms vinculats a la casa – com ara Marc Pérez Pey, Xavier Rovira, Joan Majó o Jordi Renom i Josep Canós, president i degà d’Enginyers Industrials de Catalunya- o provinents d’altres institucions com el rector de la UPC, Francesc Torres, la directora de FemCat, Teresa Navarro, membres de les Young IT Girls, la secció d’Opinió s’ha anat consolidat amb un article setmanal que dona veu a personatges rellevants del món de l’enginyeria però d’àmbits tan diferents com pot ser la sostenibilitat, l’energia, l’economia o la transferència de coneixement.

La nova etapa de Fulls d’Enginyeria també ha impulsat noves seccions, com la dedicada als Projectes o Enginyeri-A, on es fa visible la tasca de dones enginyeres i tecnòlogues i es treballen continguts relacionats amb la motivació per a les STEM. L’humor també hi té cabuda amb la presència de la vinyeta, un cop al mes, de l’il·lustrador David Pérezdolz a Amb Enginy.

La presència a les xarxes

Fulls d’Enginyeria actualitza diàriament el contingut que comparteix a les xarxes socials, d’on prové una quarta part de la seva audiència. Així, en només un any, ha arribat als 4.300 seguidors a Twitter i ha triplicat els de LinkedIn, fins als gairebé 2.700 actuals. A més, s’ha obert un canal a Youtube per impulsar la secció de vídeo, un perfil a Instagram, i darrerament, un canal a Telegram. A més, Fulls d’Enginyeria té una aplicació pròpia per poder seguir el contingut des de qualsevol dispositiu mòbil amb la mateixa qualitat que el navegador.

La referència

Després d’aquest primer any, Fulls d’Enginyeria ha editat en paper l'Anuari 2020, un recull dels millors continguts en una edició especial exclusiva per a col·legiats i associats. A partir d'ara, continuarà treballant per convertir-se en el mitjà de comunicació que millor expliqui la professió, des del seu àmbit més ampli. ‘’Amb els Fulls d’avui es vol potenciar una nova manera d’explicar l’enginyeria i les nostres institucions’’, diu el president de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya, Jordi Renom. Per la seva banda, el degà del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, Josep Canós, ha destacat que Fulls d’Enginyeria ‘’aspira a ser el referent de l’enginyeria i la tecnologia i, alhora, fer que l’enginyeria i la tecnologia siguin el referent de progrés’’.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.