Xavier Roca, reelegit director de l'ESEIAAT

Xavier Roca (Vilafranca del Penedès, 1974) dirigirà quatre anys més l'Escola Superior d'Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya. Roca ha estat l'únic candidat d'unes eleccions online que han tingut lloc entre el 10 i el 15 de desembre. El 85% dels vots de la comunitat universitària revaliden mandat de Roca i el seu equip, per tornar a dirigir l'escola d'enginyeria més important de Catalunya i una de les més importants de l'Estat, per les seves dimensions i oferta formativa.

El reelegit director, satisfet amb els resultats, ha destacat la gestió de tot l'equip durant el darrer any, per garantir l'activitat acadèmica i d'R+D ''amb nota''. Per Roca, ha estat gràcies a ''la implicació, el sentit de responsabilitat i l'empatia de tota la comunitat''. L'enginyer confia que tenir una millor situació l'any vinent per poder invertir tots els recursos i esforços en continuar posicionant l'ESEIAAT com a ''centre de referència nacional, estatal i europeu en la formació de professionals de l'enginyeria i d'innovació tecnològica''.

Roca és doctor enginyer industrial per la UPC des del 2005, i professor a la UPC a Terrassa des del 1999. Es va convertir en el primer director electe de l'ESEIAAT, l'escola resultant de la fusió de l'Escola d'Enginyeria de Terrassa (EET) i l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial i Aeronàutica de Terrassa (ETSEIAT). Abans d’assumir la responsabilitat de la direcció de l’ESEIAAT, Roca va desenvolupar la tasca de sotsdirector cap d’estudis del 2011 al 2015, i va ser delegat del rector de l’Àrea Acadèmica de l’ESEIAAT durant el procés de fusió de les dues escoles d’enginyeria de la UPC a Terrassa. També va coordinar el màster universitari en Enginyeria Industrial i el màster universitari en Enginyeria Aeronàutica.

Roca és investigador al Grup de Recerca i Innovació de la Construcció (GRIC) i és professor del Departament d’Enginyeria de Projectes i de la Construcció. La seva activitat de recerca s’emmarca en la línia de la gestió dels processos constructius.

Marisa Zaragozá, primera dona al capdavant de l'EPSEVG

Després d'imposar-se a la candidatura de Juan José Aliau Pons amb el 59,74% dels vots ponderats, Marisa Zaragozá, ha pres possessió del carrec de directora de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG) .Zaragozá s'ha convertit en la primera dona en ocupar aquest càrrec a una escola, fundada l'any 1901. En aquell moment, era l'Escola Superior i Elemental d'Indústries de Vilanova i la Geltrú però el seu origen ja data del 1881, amb la creació de l'Escola d'Arts i Oficis.

Zaragozá és llicenciada en Ciències Matemàtiques per la Universitat de València i doctora en Ciències Matemàtiques per la UPC (1994), d'on és professora titular des de 2001. A l'EPSEVG hi està vinculada des del 1987 i hi exerceix la docència al Departament de Matemàtiques. També ha estat professora a Escola d'Enginyeria Agroalimentària i de Biosistemes de Barcelona (EEABB). Durant el 2017 va ser també vicerectora d'Estudiantat de la UPC.

El nou equip de direcció estarà format pels professors Rafael Morillas Varón, com a secretari acadèmic i sotsdirector de Qualitat; Carles Batlle Arnau, com a cap d'Estudis i Planificació Acadèmica; Hernán González Rojas, en la sotsdirecció de Recerca; Cristóbal Raya Giner, en la d'Infraestructures i Innovació, i Ignasi Perat Benavides, en la d'Empresa i Relacions Externes. També hi seran membres les professores Elisabet Arnó Macià, en la sotsdirecció d'Internacionalització i Estudiantat, i Àngels Hernández Gómez, en la de Promoció, Igualtat i Inclusió.

Zaragozá té per objectiu donar més visibilitat i reforçar la recerca del Campus de la UPC a Vilanova, amb una política de PDI que faci front al relleu generacional, reforçar la col·laoració amb les empreses del territori i enfortir la interancionaltizació del campus. També vol promoure projectes des d'un punt de vista ètic i social, en la línia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per les Nacions Unides. A banda, vol crear una sotsdirecció d'estudiantat per respondre a les necessitats del col·lectiu i fer-los més acompanyament. També es proposa explorar la possibilitat de fer dobles titulacions internacionals.

Sis directores d'escola a la UPC

Amb Zaragozá ja són sis les dones que estan al capdavant d'una escola de la UPC, ja que se suma a Esther Real, de l'Escola de Camins (ETSECCPB); Anna Maria Gras, de l' Escola d'Enginyeria Agroalimentària i de Biosistemes de Barcelona (EEABB); Adriana Farran, de l'Escola d'Enginyeria de Barcelona Est (EEBE); Inma Rodríguez, de l'Escola Politècnica Superior d'Edificació de Barcelona (EPSEB) i Neus Cònsul, de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB).

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.