IQS Next Tech acompanyarà a 10 startups industrials en totes les fases d’industrialització dels seus prototips

IQS Tech Factory ha començat una campanya per a trobar 10 startups de base cientifico-tècnica per accelerar la seva tecnologia i portar el seu prototip fins a la fàbrica. IQS Next Tech 2018 durarà sis mesos i inclourà un programa que permetrà a les empreses de nova creació seleccionades treballar en cada una de les fases de desenvolupament dels seus prototips i en la creació d’una primera sèrie de producció. 

Amb aquesta iniciativa es pretén donar suport  a la generació de startups industrials a Espanya  que formin part dels sectors de les tècniques industrials avançades, l’automatizació, l’energia i el medi ambient, l’alimentació, els nous materials, les ciències de la vida, els wearables i els esports. “IQS Next Tech és un programa d’acceleració realment únic perquè permet a startups que hagin validat una tecnologia amb un prototip funcional, anar a la següent ase que és la industrialització del producte”, segons ha explicat Oriol Pascual, director de IQS Tech Factory. 

Acceleració de projectes

Per aconseguir ser un dels 10 seleccionats, els emprenedors assistiran a sessions individuals amb experts d’empreses industrials que ja tenen una àmplia experiència en el mercat, que els guiaran i els assessoraran amb el desenvolupament dels seus productes. “Un aspecte diferencial del programa és que les empreses participants podran rebre el feedback directe d’experts que estan acostumats a dissenyar, produir i comercialitzar grans sèries”, explica Oriol Pascual. 

Aquesta edició de IQS Next Tech espera aconseguir que la nova generació d’empreses industrials doni un pas definitiu cap a la industrialització I connecti amb partners industrials i inversors nacionals i internacionals. El proper 15 de juny, durant l’esdeveniment inaugural, es donaran a conèixer les 10 startups seleccionades. Un jurat format per agents destacats del sector industrial valorarà el desenvolupament de cada empresa al final del programa i escollirà la startup industrial més prometedora de l’IQS Next Tech 2018.

Un cas d’èxit

Zymvol Biomodeling va ser escollida la startup industrial més prometedora de l’IQS Next Tech 2017 gràcies al seu programa de disseny d’enzims mitjançant la simulació computacional. Dirigida al sector químic, ha creat una solució capaç de dissenyar enzims personalitzats per a la producció dels seus productes. Amb el seu prototip ha aconseguit diferenciar-se de les empreses del sector i pot oferir a les companyies químiques una solució que minimitza les despeses econòmiques del procés i a més, és sostenible. 

El reconeixement que va rebre per part de l’IQS Next Tech, va permetre que l’equip de Zymvol, format per Maria Fatima Lucas (CEO), Emanuele Monza (CSO) i Víctor A. Gil (CTO), viatgés a Boston durant tres setmanes per participar en el programa d’immersió Richi Social Entrepreneurs organitzat per la Richi Childhood Cancer Foundation. Sis mesos més tard, l’empresa ja forma part del mercat europeu i planeja entrar al mercat americà gràcies a la nova col·laboració entre Zymvol Biomodeling i la spin-off de la Universitat de Groningen, GECCO Biotech.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.