ISE 2025: Barcelona, epicentre de la indústria audiovisual
El congrés Integrated Systems Europe (ISE) ha obert les portes a Barcelona consolidant-se com l'esdeveniment de referència mundial en la indústria audiovisual. En la seva vint-i-unena edició, l'ISE ha batut tots els seus rècords, amb 92.000 metres quadrats d'exposició i la participació de més de 1.600 empreses del sector. L'afluència de visitants ha superat els 85.000 visitants, un 15,5% més que a l'edició del 2024, reforçant el seu posicionament al mateix nivell del Mobile World Congress (MWC), l'altre gran esdeveniment tecnològic de la ciutat.

El director general de l'ISE, Mike Blackman, va inaugurar l'esdeveniment destacant el seu impacte creixent a la ciutat i en la indústria global. “L'ISE ha aterrat definitivament a Barcelona”, va afirmar durant el sopar inaugural a la Llotja de Mar. La fira, que des del 2021 se celebra a la capital catalana després del seu trasllat des d'Amsterdam, s'ha convertit en un punt de trobada imprescindible per a professionals del sector audiovisual, integradors de sistemes i empreses tecnològiques.
Innovacions tecnològiques i experiències immersives
Des de pantalles gegants transparents fins a altaveus amb intel·ligència artificial, l'ISE 2025 s'ha convertit en una finestra al futur de l'entreteniment i la comunicació digital. Empreses com Samsung, LG, Epson i Panasonic han enlluernat amb les seves últimes innovacions. Una de les grans atraccions ha estat la pantalla corba i transparent de l'empresa Lang, que projecta imatges en 3D generant una sensació d'immersió total.
LG, per la seva banda, ha presentat una pantalla modular de cubs giratoris que canvia de forma i contingut en temps real, mentre que la companyia Steinway & Sons ha exhibit sistemes de so d'alta fidelitat dissenyats per a cinema a casa. A més, el congrés ha dedicat espais a tecnologies emergents com els hologrames, la realitat augmentada i els robots humanoides.
Pavelló Catalonia
Catalunya ha tingut un paper rellevant a l’ISE amb la participació activa d’ACCIÓ, que ha acompanyat desenes d’empreses i startups al Pavelló Catalonia, situat al Congress Square. ACCIÓ, juntament amb l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), ha coordinat l’espai, que compta amb 24 empreses tecnològiques i vuit empreses i estudis creatius especialitzats en tecnologies immersives.
A més, ACCIÓ ha organitzat centenars de reunions en el marc de l’Open Innovation Challenge, l’esdeveniment B2B central del congrés, afavorint la connexió entre empreses catalanes i potencials socis internacionals. Entre les empreses que han destacat al Pavelló Catalonia trobem Eurecat, centre tecnològic de Catalunya, Fluendo, especialitzada en solucions multimèdia i serveis per frameworks i plataformes o Iquadrat Informàtica, que ofereix plataformes innovadores i personalitzades en els àmbits de l’IoT i el 5G. A més, han tingut presència la Fundació i2CAT i el Clúster Audiovisual de Catalunya.
Impacte econòmic i expansió prevista
La fira no només ha presentat tecnologia d'avantguarda, sinó que també ha oferit un espai per a l'intercanvi d'idees i la creació d'oportunitats de negoci. Des dels sistemes de senyalització digital fins als efectes especials innovadors, el congrés ha demostrat que la indústria audiovisual es troba en constant transformació. Empreses de tot el món hi acudeixen any rere any a l'ISE per descobrir noves tendències i enfortir les seves xarxes comercials.
El creixement de l'ISE també té un impacte significatiu en l'economia local i empreses audiovisuals han decidit establir-se a la ciutat gràcies a la presència del congrés. Davant el creixement imparable de l'ISE i del MWC, Fira de Barcelona ja està ampliant el seu espai amb la construcció del Hall 0, que sumarà 60.000 metres quadrats addicionals a partir de l'any vinent. Amb aquesta expansió, el recinte de Gran Via arribarà als 300.000 metres quadrats, consolidant-se com un dels cinc principals recintes firals d'Europa.