La 3a edició del Hackaton Mobility BCN arriba a la ciutat per dissenyar la mobilitat del futur

El passat mes de març, la UPC va rebre la III Edició de la Hackathon Mobility BCN, basada en la recerca i la innovació per a les millores de la mobilitat urbana del futur. 

El sector de la mobilitat lluita diàriament per una gestió del creixement de població a les ciutats i un món més verd i net. Per això, en aquest àmbit, la presencia i el funcionament de les noves tecnologies, així com internet i els dispositius mòbils, seran essencials pel desenvolupament de solucions tecnològiques pel futur de la mobilitat.

Al llarg del festival, la Hakton Mobility BCN va donar l’oportunitat als més joves de rebre informació relativa a l’ús de tecnologies específiques i de gran importància el dia d’avui, com el Big data o l’Open data, entre d’altres. La formació va anar a càrrec de les empreses col·laboradores i les entitats, com l’Ajuntament de Barcelona.

A més, els estudiants van poder participar en el disseny d’aplicacions per plantejar solucions innovadores per assolir la mobilitat sostenible, posant èmfasi en aspectes tan importants com el coneixement respecte a com es mouen les persones, quina i com és l’experiència mentre es realitza el moviment, i els serveis que se’n deriven. Per aconseguir-ho calia presentar solucions a tres reptes diferents durant els dies que durava el festival. El primer repte estava plantejat per les Càtedre Telefónica de la UPC, UB i UPF titulat “Social Mobility: waking up the macines”, i es centrava en l’ús de la informació i les tecnologies per al disseny de la mobilitat més sostenible. El segon repte venia de la mà de SEAT, titulat “All for Mobility and Driving Experience”, on els participants van fer ús de la intel·ligència artificial I el robot Cozmo per intentar donar solució a la millora de la mobilitat. Per últim, el tercer repte titulat el “Visualizing Mobiit” i organitzat per METROPOLIS LAB, va permetre als participants investigar com les persones reconeixen i estudien els patrons de mobilitat de les ciutats, creant o millorant serveis derivats.

Empreses col·laboradores

La UPC ha col·laborat en aquest esdeveniment organitzat per CARNET, SEAT, les Càtedres Telefónica UPC-UPF-UB i METROPOLIS: LAB, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB), l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB), l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona (ETSETB), el Centre d'Innovació i Tecnologia (CIT UPC)SparsitySom MobilitatOuiShare i World Sensing.

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.