La Diada de l'Enginyer 2015 viatja al fons marí

La Diada d’enguany va ser presidida pel Molt Honorable President Artur Mas, el degà del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, Jordi Guix, i el president de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya, Jordi Renom. Els mestres de cerimònies van ser els periodistes Oriol Nolis i Màbel Martí.

Jordi Guix, degà dels EIC, va iniciar la Diada afirmant que el col·lectiu dels enginyers ha hagut de sortejar grans tempestes i molta mala mar els darrers anys, i que ha arribat a les Drassanes molt malmès. Pel degà, el futur és molt incert per diversos motius, com ara l’aparició de noves titulacions amb el mot d’enginyeria i la inseguretat jurídica.

Malgrat aquests obstacles, Guix creu que els enginyers han de poder, d’una banda, fer un nou discurs que permeti explicar millor el que són i crear aliances i, d’altra banda, pensar en quin tipus de vaixell és necessari en el futur. Per acabar, el degà va fer una crida a la col·laboració en la recerca de nous horitzons. I, tot plegat, al servei del país.

El president de l’Associació, Jordi Renom, va reivindicar la dimensió social dels enginyers, en la identitat dels quals sobresurt el talent, la innovació, el coneixement, la creació i l’aplicació. Renom també va destacar les noves formes de producció intel·ligent i les noves formes de regulació del treball com la punta de la llança de la Quarta Revolució Industrial que ha de venir. Finalment, per Renom cal assegurar una bona qualitat de la formació en totes les etapes de l’ensenyament i va qüestionar el Pla Bolonya.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"291","attributes":{"alt":"","class":"media-image","style":"height: 188px; width: 300px;","typeof":"foaf:Image"}}]]  [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"292","attributes":{"alt":"","class":"media-image","style":"line-height: 1.538em; height: 188px; width: 300px;","typeof":"foaf:Image"}}]]

Finalment, Artur Mas va felicitar a tots els professionals guardonats i va celebrar la tria de les Drassanes com a seu de la Diada, tenint en compte la gran importància que ha tingut aquest edifici al llarg de la història de Catalunya. Mas va voler animar els enginyers en la seva travessa assegurant que si se sap a quin port es vol arribar es poden superar tots els obstacles.

L’esdeveniment va comptar amb la música del compositor i pianista David Pradas, que amb el títol So de Mar va combinar piano en directe, dansa i videoprojeccions interactives.

El lliurament de premis i els seus guardonats van ser els veritables protagonistes de la nit, que va acabar amb un còctel amb diferents menjars del mar seguint la temàtica marinera de la vetllada. 

PREMI A LA CREATIVITAT: PROJECTE SOBRE ALIMENTACIÓ ELÈCTRICA EN ALTA TENSIÓ A VAIXELLS DE GRAN ESLORA

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"293","attributes":{"alt":"","class":"media-image","style":"height: 188px; width: 300px;","typeof":"foaf:Image"}}]]

Aquest projecte reconeix la seva contribució al medi ambient mitjançant la disminució d’emissions, soroll i vibracions, així com l’estalvi d’energia. En concret, el projecte planteja l’alimentació elèctrica en alta tensió a vaixells de gran eslora als molls Oriental, Frontal i Dic Sec a la concessió de Marina Barcelona 92 al Port de Barcelona. L’enginyer industrial Agustí Moseguí va recollir el guardó.

 

PREMI A LA CREATIVITAT PER A JOVES

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"294","attributes":{"alt":"","class":"media-image","style":"line-height: 1.538em; height: 188px; width: 300px;","typeof":"foaf:Image"}}]]

Ernest Guirao, enginyer industrial de l’Escola de Terrassa, va guanyar el Premi a la Creativitat per a Joves pel projecte Disseny i caracterització d’un sistema de microlubricació per minimitzar el manteniment preventiu dels aerogeneradors.

 

BEQUES DE LA FUNDACIÓ CAIXA D’ENGINYERS

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"295","attributes":{"alt":"","class":"media-image","style":"height: 188px; width: 300px;","typeof":"foaf:Image"}}]]  [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"296","attributes":{"alt":"","class":"media-image","style":"line-height: 1.538em; height: 188px; width: 300px;","typeof":"foaf:Image"}}]]

Josep Oriol Sala, president de Caixa d’Enginyers, va entregar les dues beques de la Fundació Caixa d’Enginyers per a tesis doctorals a Albert Massaguer Colomer de la Universitat de Girona pel projecte Desenvolupament i caracterització de recuperadors termoelèctrics longitudinals per a la millora de l’eficiència energètica en aplicacions amb fonts de calor residual, i a Diana Beltrán de la UPC Barcelona Tech pel projecte Retroalimentació visual tridimensional en sistemes robòtics teleoperats.

 

PREMI AL RECONEIXEMENT ACADÈMIC

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"297","attributes":{"alt":"","class":"media-image","style":"height: 188px; width: 300px;","typeof":"foaf:Image"}}]]

El Consell Consultiu va decidir donar el Premi al Reconeixement Acadèmic a Francesc Roure i Fernández, doctor enginyer industrial i exdirector de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona, i a Eulàlia Gríful i Ponsati, matemàtica i exdirectora de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria i Aeronàutica de Terrassa. Joan Munt, president de La Mútua dels Enginyers, va lliurar aquests guardons en reconeixement a la tasca dels guardonats com a directors en les etapes de transició dels plans d’estudi antics al nou marc de Bolonya. 

 

INSÍGNIA ALS NOUS COL·LEGIATS I ASSOCIATS

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"298","attributes":{"alt":"","class":"media-image","style":"height: 188px; width: 300px;","typeof":"foaf:Image"}}]]

En el decurs de la celebració, es va lliurar la insígnia als nous col·legiats i associats de cada una de les titulacions que acullen l’Associació i el Col·legi.

 

PREMI A LA MILLOR PRÀCTICA EMPRESARIAL

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"299","attributes":{"alt":"","class":"media-image","style":"height: 188px; width: 300px;","typeof":"foaf:Image"}}]]

Jordi Guix, degà del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, va entregar el Premi a la Millor Pràctica Empresarial a la Fundació Eduard Soler per la seva iniciativa Projectes integrats orientats al mercat, un programa docent adaptat a la indústria del territori i en què els estudiants desenvolupen els seus estudis de formació professional d’acord amb les necessitats de les empreses. Jaume Cabaní i Massip, director d’Innovació, va recollir el premi.

 

PREMI DE PERIODISME SERRAT I BONASTRE

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"300","attributes":{"alt":"","class":"media-image","style":"height: 188px; width: 300px;","typeof":"foaf:Image"}}]]

Enguany, el Premi Serrat i Bonastre va ser atorgat als Serveis Informatius de Catalunya Ràdio per la seva professionalitat, rigor informatiu i per considerar els enginyers industrials una de les seves principals fonts informatives en els continguts tecnològics i tècnics. Francesc Cano, director dels Informatius de Catalunya Ràdio, va recollir el guardó.

 

PREMI AL RECONEIXEMENT INSTITUCIONAL

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"301","attributes":{"alt":"","class":"media-image","style":"height: 188px; width: 300px;","typeof":"foaf:Image"}}]]

El Molt Honorable President de la Generalitat Artur Mas va fer l’entrega del guardó al Reconeixement Institucional al Centre Tècnic de Nissan per la seva alta tecnificació com un dels principals centres de desenvolupament de vehicles lleugers. Frank Tores, director general, va recollir el premi.

 

PREMI A LA TRAJECTÒRIA PROFESSIONAL

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"302","attributes":{"alt":"","class":"media-image","style":"height: 188px; width: 300px;","typeof":"foaf:Image"}}]]

 

Artur Mas també va entregar el reconeixement a la Trajectòria Professional a Jordi Gallardo i Ballart, enginyer industrial i president de Laboratoris Almirall, pel seu esperit emprenedor i per ser un dels responsables d’haver creat el primer laboratori de capital espanyol conegut mundialment. 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.