La segona edició de l'Stem Women Congress, en format virtual

La pandèmia ha obligat a l'organització de l'Stem Women Congress (SWC), previst pel 12 de novembre vinent, a tirar endavant una segona edició de la cita en format online. Malgrat que les diferents ponents podran participar-hi físicament, el públic haurà de seguir les intervencions en streaming, un format pel qual les inscripcions ja estan obertes.

El programa d'enguany inclou la intervenció d'Elisabet Rasekoala, enginyera química nascuda a Nigèria amb vint anys d'experiència a la indústria del gas i del petroli i, alhora, divulgadora i activista en la defensa de la diversitat, la inclusió sociocultural i la igualtat de gènere en la comunicació científica, l'educació de la ciència, la tecnologia, l'enginyeria i les matemàtiques. Rasekoala pronunciarà una conferència sobre ser una dona STEM a l'Àfrica.

I és que les STEM a les FP i les dones TIC són els temes que centren l'edició d'aquest 2020, on també es presentarà l'Annual Report 2020 – Stem Women Congress, que recull, per primera vegada, les dades de l'activitat de 2019 de les iniciatives d'STEM Women detectades al país. Amb aquest informe, es vol realitzar una anàlisi de tots els projectes existents per situar-los i comprovar la seva tasca, així com també, mesurar l'impacte a la població. Així, es volen detectar punts dèbil i promoure accions globals i sinergies entre les iniciatives que ja existeixen.

La presència de directius d'HP, Oracle, Ricoh, Pepsio, Schneider, Cisco i Aigües de Barcelona copmletaran un programa que també inclou la presentació de l'ESA i les missions espacials properes amb participació de dones, en especial espanyoles, i una conferència sobre la importància del biaix de sexe i gènere en la intel·ligència artificial, per part de Davide Cirillo i Nataly Bulson, del Barcelona Supercomputing Center.

Suport d'Enginyers Industrials de Catalunya

Des de la comissió d'Equitat, Tecnologia i Futur d'Enginyers Industrials de Catalunya es dona suport a aquesta iniciativa i s'ha col·laborat en el disseny de l'estructura del congrés. A més, Llum Llosa, enginyera industrial, cap de l’Oficina de Seguretat en obres a la Diputació de Barcelona i membre de la comissió, lliurarà un dels STEM Awards que busquen els millors projectes per a incentivar les vocacions tecnològiques entre les noies, al costat de Mireia Colina de Women in Aerospace Europe, i Núria Salan, presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia i professora de la UPC. Technovation, STEM GIRL; Enginy-ERA, Wim i STEM Talent Girl són els projectes finalistes d'enguany.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.