La UPC i Cisco assajaran un programa informàtic que amplia les prestacions del Wi-Fi

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la corporació internacional experta en TIC, Cisco, assajaran i avaluaran conjuntament aplicacions informàtiques avançades que milloren els serveis, les eines i les connexions de les xarxes sense cable (WiFi).

El rector de la UPC, Enric Fossas, i el Director General de Cisco España, José Manuel Petisco, han signat a Barcelona un conveni de col·laboració per establir el programa informàtic desenvolupat per Cisco a la xarxa WiFi de la UPC amb l’objectiu d’assajar i avaluar el seu funcionament i qualitat.

Ambdós representants de les entitats impulsores del projecte han considerat que la UPC reuneix les condicions idònies per avaluar aquest software, que ja es troba en fase de prova final o beta, tant per la seva distribució geogràfica com pel tipus de connexions a Internet que s’estableixen i els seus dispositius.

El rector Enric Fossas ha considerat que l’avaluació del software de Cisco a la UPC “proporcionarà a la Universitat avantatges de connexió i comprovarem la capacitat per unificar xarxes diferents, augmentarem el número de dispositius i ampliarem la diversitat d’aplicacions, serveis o eines que puguin ser d’utilitat, tant per la comunitat universitària com per les entitats o empreses amb què tenim una major vinculació”.

L’altre protagonista d’aquest acord, el Director General de Cisco Espanya, Jose Manuel Petisco, ha afirmat que “Cisco i la UPC comparteixen un objectiu comú en termes d’investigació, formació i avenç tecnològic i el conveni signat constitueix un pas fonamental en aquest sentit. Com exemple de col·laboració público-privada, estem encantats de treballar amb la UPC en el disseny de la tecnologia WiFi de pròxima generació que sense cap mena de dubte beneficiarà a la comunitat universitària espanyola i internacional”.

TEXT: REDACCIÓ // IMATGE: UPC

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.