La UPC impulsa un centre d’innovació en micro i nanoenginyeria

Es tracta d’una aposta per fomentar la recerca multidisciplinària i afavorir la transferència de tecnologia de l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) en sectors diversos. El centre va iniciar l’activitat a finals de l’any passat. Esdevé una unitat operativa de la UPC, vinculada a l’EEBE, als departaments de Ciència dels Materials i Enginyeria Metal·lúrgica, d’Enginyeria Química i de Física, i a l’Institut de Tècniques Energètiques (INTE). El nou espai, amb més de 50 investigadors encapçalats per Jordi Llorca, aglutina part de l’activitat del, fins ara, Centre de Recerca en Nanoenginyeria (CRnE) i neix amb tres objectius principals.

D’una banda, dóna suport als grups de recerca de l’EEBE que requereixin d’instrumental científic singular i avançat per a les activitats. En segon lloc, estimula la recerca multidisciplinària i d’excel·lència a l’escola, així com la transferència de coneixement i de tecnologia innovadora al teixit industrial i social. La tercera finalitat és contribuir a la formació dels estudiants de màster i doctorat del campus.

La constitució del centre, aprovada pel Consell de Govern el desembre passat, ja es va contemplar en el contracte programa 2015?2022 signat entre la Generalitat de Catalunya i la UPC per a la implantació i funcionament de l’EEBE. L’activitat s'articula al voltant de sis equips, cinc dels quals procedeixen del CRnE i estan vinculats a diversos grups de recerca de la Universitat. Són el de Nanopartícules, amb investigadors del grup de Nanoenginyeria de Materials aplicats a l'Energia (NEMEN); el de Nanoquímica, format pel grup de recerca Innovació en Materials i Enginyeria Molecular (IMEM) i pel de Polímers Sintètics: Estructura i Propietats. Polímers biodegradables (PSEP); el de Nanomecànica, vinculat al Centre d'Integritat Estructural i Fiabilitat dels Materials (CIEFMA); el de Nanotecnologia de Biomaterials, del grup de recerca en Biomaterials, Biomecànica i Enginyeria de Teixits (BBT), i el de Caracterització de Materials (GCM). El sisè grup de recerca que passa a formar part del nou centre és el de Tècniques de Separació i Tractament de Residus Industrials (SETRI).

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.