Laura Tremosa, Premi Muncunill Honorífic

L’enginyera industrial Laura Tremosa, la segona dona catalana en titular-se en Enginyeria Industrial, rebrà dijous el Premi Muncunill a la Innovació Honorífic en un acte que tindrà lloc al Teatre Principal de Terrassa i que es retransmetrà també per internet. Amb aquest guardó, que atorga l’Ajuntament de Terrassa a través del seu Servei d’Innovació, es reconeix una dona pionera a Catalunya en el camp de les ciències dures, entusiasta del desenvolupament tecnològic i impulsora del feminisme.

Laura Tremosa (Espolla, 1937) a més de ser la segona dona a obtenir el títol d’enginyeria industrial de l’escola de Barcelona, també va ser l’única dona que va cursar els estudis de tota la seva promoció. Va acabar la carrera l’any 1960 i ha dedicat bona part de la seva trajectòria professional a la premsa tècnica tal com explica en aquesta entrevista a Fulls d’Enginyeria.

Premis a la innovació

A banda del guardó honorífic els Premis Muncunill reconeixen projectes en quatre categories  més: Innovació Local, Innovació Empresarial, Innovació Cultural, Innovació Social. Hi ha deu nominats en cadascuna d’elles. El veredicte es donarà a conèixer en un acte conduït per la Sheila Alen i que comptarà amb la conferència "El llegat Montessori a Terrassa: innovació i diversitat", a càrrec de Núria Salán, Professora i Sotsdirectora de l'ESEIAAT i Presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia. Per tancar l’acte, es podrà veure un fragment de l'espectacle "Fenomen", a càrrec de Quim Girón, artista i creador de circ contemporani, i Moon Ribas, coreògrafa cíborg.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.