L’enginyer Joan Vila, nou membre del CADS

Joan Vila i Simon (Sarrià de Ter, 1954) ha estat nomenat com a nou membre del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS). Vila és enginyer per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i enginyer en tecnologia paperera per la Universitat de Grenoble. Ha estat professor a la Universitat de Girona i és director executiu d’LC Paper 1881 SA, una empresa dedicada a la fabricació de paper tissú. Actualment també és el president de PIMEC Energia.

El CADS és un òrgan col·legiat que té com a funció principal assessorar el Govern en l'àmbit del desenvolupament sostenible i, especialment, en la integració de la sostenibilitat en les polítiques, instruments de planificació territorial i sectorial, en projectes legislatius i normatius i en projectes o iniciatives estratègiques impulsades pel Govern. Es va crear el desembre de 1998 i ha estat presidit, successivament, per Pere Duran Farell, Gabriel Ferraté i Pasqual, Ferran Rodés Vilà i, actualment, Ramon Roca i Enrich.

Està integrat per un president o presidenta i un mínim de deu i un màxim de quinze membres nomenats pel Govern a proposta del president del Consell entre persones de prestigi reconegut o representatives dels diferents sectors econòmics i socials. El seu mandat és per a un període de dos anys i poden ser nomenats de nou per períodes addicionals de dos anys.

El CADS, des de 2004 és membre de la xarxa EEAC, que reuneix 18 consells assessors en medi ambient, sostenibilitat i canvi climàtic de governs i parlaments de 14 estats i regions d’Europa, i és una de les organitzacions impulsores del MedECC, el grup d’experts en canvi climàtic i ambiental a la Mediterrània.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.