L'enginyera Mònica Roca, primera dona a presidir la Cambra

L'enginyera de Telecomunicacions, Mònica Roca i Aparici, és la nova presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona. S'ha convertit així en la primera dona que presideix la corporació després de 135 anys d'història i 32 presidents. El Ple de la Cambra ha elegit Roca per 32 vots a favor, dels 43 emsos i s'ha enfrontat a José María Torres, membre del ple i representant del PIMEC que també s'ha postulat per la presidència.

Fins ara, la nova presidenta ocupava la vicepresidència 1a i amb aquesta investidura, pren el relleu a Joan Canadell. Roca encara els propers dos anys de mandat amb tres prioritats: fer costat a les pimes i els autònoms per superar la crisi econòmica provocada per la COVID-19, l'aprovació de la Llei de Cambres i continuar el camí cap a un nou model econòmic basat en el coneixement i la tecnologia, per situar Catalunya al capdavant de la 4a revolució industrial.

Roca ha treballat durant 10 anys a l’Agència Espacial Europea i actualment dirigeix una empresa que desenvolupa processaments de dades de satèl·lits d’observació de la Terra i proveïdora de serveis i solucions per a la mitigació del canvi climàtic.

La nova presidenta de la Cambra ja havia estat vinculada anteriorment a l'Observatori Dona, Empresa i Economia (ODEE) i durant els primers vint mesos de govern ha treballat al costat de la resta de l'equip en iniciatives com ara el pla estratègic Catalunya 2030/40, la creació del Centre Blockchain de Catalunya, el desenvolupament de 13 comissions sectorials de la Cambra i l'impuls de les Cambres Territorials. També ha treballat en la posada en marxa de les Consultes Cambra i la creació d’iniciatives transversals com el Hub Industrial de Mobilitat Sostenible i el Hub cambraDigital.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.