Les dotze enginyeries per sobre del 12

Enginyeria Informàtica i Matemàtiques a la UB torna a ser el doble grau amb la nota de tall més alta dins l’àmbit de les enginyeries. Per al curs 2022-2023 s’ha de tenir com a mínim un 13,118 per poder aconseguir una de les vint places disponibles, una nota una mica més alta que el juliol de l’any passat. El rànquing que hem elaborat des de Fulls d’Enginyeria amb les dades fetes públiques aquest dimecres pel Departament d’Universitats i Recerca amb els graus de l’àmbit de l’enginyeria, el segueix Enginyeria Física a la UPC que, amb un 12,728 – més baixa que l’any passat- repeteix com a segona carrera amb la nota més alta. En canvi, en la tercera posició, Enginyeria Biomèdica a la UB, escala una posició.

Amb un 12,678 ha superat Enginyeria en Tecnologies Aeroespacials, a la UPC, que s’ha quedat amb una nota de tall de 12,642.  La segueix Enginyeria Biomèdica a la UPF que, en aquest cas, escala dues posicions més, amb un 12,630. En la sisena posició i amb un 12,504 hi trobem el doble grau de Tecnologies Industrials i Anàlisi Econòmica – del qual precisament aquest any en surt la primera promoció tal com expliquem en aquest reportatge – i en la setena, cau Ciència i Enginyeria de Dades a la UPC, amb un 12,456. Enginyeria en Vehicles Aeroespacials a la UPC ocupa la vuitena posició amb una nota de tall de 12,360 seguida d’Enginyeria Matemàtica i Física que, en el seu segon any en l’oferta universitària, puja la nota de tall fins un 12,275. El rànquing el tanca el grau d’Intel·ligència Artificial de la UPC que també en el segon any com a opció, ha generat una nota de tall d’un 12,150 i ha desbancat Enginyeria i Ciència de Dades a la UPF. La nota de tall en aquests estudis ha quedat amb un 12,016, mentre que Enginyeria Biomèdica a Sant Adrià l'ha superat amb un 12,070. 

dotze enginyeries

 

Primer any amb PARS a Enginyeria Industrial

Una de les novetats de la preinscripció universitària d’enguany  és l’oferta dels Programes Acadèmics amb Recorregut Successiu (PARS) que ha implantat la UPC per promocionar els graus en Enginyeries seguits dels respectius Màsters. Un dels graus afectats per aquest canvi – a més del doble grau de Tecnologies Industrials i Anàlisi Econòmica que ofereixen la UPC i la UPF,  és el Grau en Tecnologies Industrials i el MUEI. A l’ETSEIB, la nota de tall amb aquest tipus d’oferta ha estat de 10,560 (10,712 el 2021), i a l’ESEIAAT, a Terrassa, de 8,874 (8,028 el 2021). El Grau en Tecnologies Industrials a Girona, en canvi, s’ofereix independent amb una nota de tall de 7,114, superior al 5 de l’any passat.

pars

 

Totes les notes de tall es poden consultar en aquest enllaç.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.