Les preses hidroelèctriques podrien generar més emissions de les pensades

Un nou estudi publicat en el web de biociència de la Universitat d’Oxford afirma que les preses emeten un 25% més de metà del que es pensava fins ara. A més, afegeix la investigació, són la font de l'1,3% de totes les emissions humanes.

El problema no rau tant en la presa en si com en l'embassament d'aigua que hi ha costat i que proporciona la pressió per generar energia. L’informe explica que els embassaments d’aigua són amplis i profunds i contenen molt poc oxigen. Això provoca que s'hi acumulin una gran quantitat de bacteris al fons. En el moment en què el riu transporta la matèria vegetal i s'assenta al llit del llac, els bacteris tenen moltíssima matèria per actuar. És aleshores quan es produeixen descomposicions i s’allibera metà i CO2 a l'atmosfera.

Bridget Deemer, autora principal de l'estudi. ha declarat a The Guardian que, tot i que el metà no roman en l'atmosfera com el CO2, l’efecte que produeix és probablement pitjor perquè "al llarg de 20 anys, el metà contribueix gairebé tres vegades més a l'escalfament global que el diòxid de carboni". Per aquest motiu, Deemer apunta que les futures preses hauran de tenir en compte fórmules per reduir la proliferació bacteriològica.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.