Les primeres bateries de Bold, al novembre

L’empresa Bold crearà 100 llocs de treball qualificats, majoritàriament enginyers, a Montmeló, per posar en marxa aquest estiu una planta de producció de bateries elèctriques i diversos laboratoris per treure al mercat tecnologia pròpia en aquest àmbit. Tal com va avançar Fulls d’Enginyeria en aquest reportatge, Bold aposta per aquesta línia de creixement després de començar fa només tres anys com una consultoria d’estructures lleugeres destinades, principalment, als equips de motorsport.

Video

Des de l’estiu passat, Bold ocupa una nau industrial de Montmeló de 2.500 metres quadrats on ubicarà aquesta planta que se centrarà en la integració de tots els components que formen part de les bateries com és la producció de la carcassa de fibra de carboni, el disseny de components, la refrigeració i l’electrònica en els àmbits de l’aviació, l’automoció d’alt rendiment i també el motorsport. Per fer-ho, l’empresa compta amb el suport d’ACCIÓ, del Departament d’Empresa i Treball i de l’Ajuntament de Montmeló.

Precisament aquest dilluns, el conseller Roger Torrent ha encapçalat una visita institucional a la seu de la companyia. Torrent ha destacat que el de Bold és un “exemple de reindustrialització del país en clau verda i innovadora i de transformació del model productiu que volem per Catalunya”.

Les primeres bateries de Bold, a la tardor

El CEO Bernat Carreras ha explicat que l’obertura de la planta de producció permetrà entregar les primeres bateries fabricades a Montmeló el novembre vinent i completar així “la primera fase de creixement de Bold”. “Volem continuar creixent al territori, estem segurs que des d’aquí podem arribar on ens proposem com han fet altres empreses com Wallbox”, ha manifestat Carreras. En aquest sentit, creu que la proximitat amb els universitats, Barcelona i fins i tot el circuit de Catalunya és un avantatge.

Des de Montmeló, Bold es dedicarà al disseny i producció de tots els components de les bateries elèctriques. Adquirirà les cel·les de proveïdors especialitzats i les integrarà a les bateries. Es convertirà, així, en una de les úniques companyies de tot Europa que es dedica a la producció d’aquesta tecnologia per al sector de l’aviació. L’empresa s’ha especialitzat en la fabricació de productes molt lleugers gràcies a materials compostos com la fibra de carboni, que incrementen la seguretat de la bateria gracies a la seva resistència tèrmica. Segons el cap d’operacions de Bold, Gerard Torres, aquesta tecnologia pot anar destinada a qualsevol aplicació d’altres prestacions, com els avions. “Comencem per avions lleugers com avionetes d’ús recreatiu i avions de distàncies curtes destinats a vols domèstics o regionals, però és la mateixa tecnologia que faran servir els avions més grans”, explica. De fet, segons Torres, “els avions primer seran híbrids i després elèctrics, i això passarà aquesta mateixa dècada”.

A banda del sector de l’aviació, l’empresa catalana també destinarà els seus productes a vehicles elèctrics d’altes prestacions i al motorsport. “Les cel·les poden arribar a ser perilloses si hi ha problemes de gestió de la temperatura, de manera que, sobretot en un avió, cal contenir els gasos a alta temperatura generats fins i tot en una fallada catastròfica del sistema”, explica. En concret, la tecnologia de Bold serà capaç d’aconseguir una energia específica gravimètrica de 350 Wh/kg en els pròxims mesos, complint amb els estàndards d’aviació.

El projecte de Bold

Bold va començar a caminar el 2019 quan Bernat Carreras va aprofitar la seva experiència a diversos equips de Fórmula 1, per impulsar una companyia especialitzada en el disseny de materials compostos i bateries elèctriques. Fins ara s’han dedicat als serveis d’enginyeria per a equips de Fórmula 1 i al disseny de materials de components estructurals per a fabricants d’automoció de vehicles d’altes prestacions.

Recentment, l’empresa ha tancat una ronda d’inversió de 2,3 milions d’euros liderada per David Vilanova, membre de la companyia de producció de maquinària Tavil, i Josep Maria Tarragó, inversor en fase inicial d’empreses com Wallbox. En el marc de la seva estratègia de creixement, l’empresa té previst obrir pròximament oficines al Regne Unit i als Estats Units.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.