L’IoT Solutions World Congress 2018 busca els 10 projectes més innovadors de l’any en els àmbits d’IoT, blockchain i intel·ligècia artifical

Del 16 al 18 d’octubre Fira Barcelona acollirà l’IoT Solutions World Congress, la trobada referent del sector que té previst reunir més de 300 empreses proveïdores d’IoT (Internet of Things) a través dels seus centres globals, entre els que destaquen empreses líders en tecnologies de la informació, desenvolupadors de plataformes de programari, fabricants de maquinari, empreses de seguretat, operadors de serveis i telecomunicacions, o empreses d’automatització industrial, entre d’altres. La trobada també comptarà amb la presència de més de 250 experts mundials d’aquesta tecnologia i representants de la indústria, que oferiran als visitants solucions per abordar l’impacte de les solucions de l’Internet of Things en una gran varietat d’entorns, així com la seva relació amb el blockchain i la intel·ligència artifical.

L’IoTSWC en col·laboració amb el Consorci Industrial d’Internet (IIC), busca els 10 projectes més innovadors de l’any que s’inclouran en l’àrea de testbeds, per això ha obert una convocatòria entre empreses i entitats de tot el món que treballen amb aquestes tecnologies per tal de seleccionar les propostes més disruptives i mostrar-les als més de 14.000 visitants. Les empreses expositores tenen fins l’11 de juny per a enviar les seves propostes. 

Un gran banc de proves

Aquest saló professional és l'únic esdeveniment internacional del seu gènere que inclou una àrea de bancs de proves, una gran plataforma experimental pensada per mostrar en viu les solucions reals de l’Internet de les Coses d’una manera visual, dinàmica i tangible. Aquestes demostracions, desenvolupades per empreses de tota la cadena de valor de l’IoT, tenen l’objectiu de demostrar que les tecnologies provades poden implementar-se en entorns industrials i, a més, crear espais de col·laboració per desenvolupar nous productes i serveis. Com a novetat, en aquesta edició l’àrea de testbeds també incorporarà propostes que mostrin la convergència de l'IoT amb el blockchain i la intel·ligència artificial.

Remuntadors, embarcacions, avions i sistemes de reg connectats a través de l’Internet of Things per facilitar el manteniment i la gestió remota, robots que inspeccionen transformadors plens d’oli o sistemes per evitar gelades en camps de fruites són algunes de les innovacions que es van poder admirar a la zona de testbeds de la darrera edició. També es van trobar solucions per millorar la seguretat laboral a la indústria, eliminar el temps inactiu a les fàbriques i les màquines d'interconnexió i els processos industrials, així com un sistema de gestió logística freda i una demostració per evitar un atac cibernètic.

Un jurat format per experts i representants de diferents empreses tecnològiques avaluarà cadascuna de les propostes tenint en compte el seu grau d'innovació, impacte que impliquen per a la indústria o la societat, i l'efecte visual de la seva posada en escena en el marc de l’esdeveniment. Serà a finals de juliol que es decidiran els 10 projectes que s’exposaran durant al celebració de l’IoTSWC, i entre els escollits, es triarà el millor testbed de l’esdeveniment.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.