Los Ángeles, la ciutat que aprofita l'energia estalviada dels LEDs públics per a carregar vehicles elèctrics

La ciutat nord-americana de Los Ángeles ha invertit 57 milions de dòlars per substituir l'antiga tecnologia d'enllumenat públic per l'eficiència energètica que aporta el LED. El projecte no és pas menor. No només per la inversió total realitzada, sinó perquè estem parlant de més de 7.200 quilòmetres d'enllumenat públic renovat. Aquesta intervenció forma part del pla sostenible de la ciutat, que inclou l'ús eficient de l'aigua.
El resultat de la inversió no s'ha fet pas esperar i ara Los Ángeles estalvia 9 milions de dòlars en costos energètics i 60.000 tones de CO2 emeses a l'atmosfera. 
 
Aquest projecte podria haver finalitzat en aquesta etapa, però les autoritats de la ciutat nord-americana han apostat per aprofitar l'excés de la capacitat energètica que gaudeixen les plantes d'energia per abastir d'energia més de 100 noves estacions de càrrega per a vehicles elèctrics.
Hores d'ara, Los Ángeles ja ha instal·lat tres d'aquestes estacions i la idea és afegir fins a 27 més d'aquestes estacions per a finals d'enguany. L'any 2017 és previst tenir les 100 estacions de recàrrega en funcionament. 
Des del punt de vista tecnològic, estem parlant de carregadors de nivell 2 que subministren 240 volts. D'aquesta manera, per cada hora de recàrrega el vehicle elèctric pot circular una mitja de 32 quilòmetres. 
 
No obstant, queda molt camí per recórrer atès en un costat de la balança tenim 100 punts de recàrrega i en l'altre 6 milions de cotxes de combustió que circulen diàriament per la ciutat. El següent pas de Los Ángeles és implementar 1.000 punts de recàrrega de vehicles elèctrics, que subministraran l'energia als cent BMW i3 elèctrics que s'han afegit a la flota de cotxes del Departament de Policia de Los Angeles.
 
 
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.