Màgia, IA i robots: cinc llibres per promoure les STEAM per Sant Jordi

Els llibres són l’eina ideal per introduir nens i nenes en nous coneixements que de retruc poden derivar amb noves vocacions, també tècniques. Com cada Sant Jordi, a Fulls d’Enginyeria hem seleccionat cinc propostes editorials que tenen aquest objectiu.

1. La màgia de l'enginyeria - Enginyers Industrials de Catalunya, 2023

Promoure les STEAM i principalment l’enginyeria és l’objectiu de La màgia de l’enginyeria (Enginyers Industrials de Catalunya, 2023) un conte que no podia faltar en les propostes editorials de Sant Jordi d’enginya. Escrit per Elisenda Rosanas i il·lustrat per Laia Carrera, La màgia de l’enginyeria és la història d’en Roc i la Clara, dos nens curiosos que amb el repte de descobrir la professió i el lloc de feina dels seus nous veïns descobreixen l’enginyeria i el gran ventall de possibilitats que té. És un projecte editat amb el suport d’Abacus i en motiu del 160è aniversari de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya.

2. El llibre dels petits sàpiens sobre els robots i la IA - Librooks, 2023

Si la intel·ligència artificial ha ocupat portades, titulars, articles i llibres per a adults també és normal que tingui el seu espai en el món editorial infantil. El llibre dels petits sàpiens sobre els robots i la IA (Librobooks, 2023) n’és només un exemple. Firmat per Paul Virr i Harriet Russell, l’exemplar és el segon llibre d’una col·lecció que vol acostar la ciència a les noves generacions i demostrar la importància que té per al nostre dia a dia. En aquest cas és un recurs didàctic i amè amb informació rigorosa i científica sobre el món dels robots i la intel·ligència artificial adaptada a nens i nenes a partir de 8 anys.

3. Historia de l’ordinador - Nórdica, 2023

I com que els nens i nenes ja creixen envoltats d’ordinadors, arriba també un llibre perquè coneguin la història d’aquest aparell que ens facilita tan la vida (i sense el qual, ara poca cosa faríem). Historia de l’ordinador (Nórdica, 2023) és una proposta de Rachel Ignotofsky plena d’informació accessible, fets divertits i debats estimulants que posa de relleu la tecnologia que s’ha anat inventant dels del món antic fins a l’actualitat.

4. Magnífiques màquines - Cruïlla, 2021

Les màquines també protagonitzen la nostra quarta proposta: Magnífiques màquines (Cruïlla, 2021). Honor Head presenta com són i com funcionen màquines que ens envolten com un tren bala, un cotxe del futur, un submarí, un cotxe de fórmula 1... Ho adapta per als lectors a partir dels sis anys i ho acompanya amb il·lustracions de Donoug O'Malley.

5. El meu primer llibre de ciència. Invents increïbles - Brúixola, 2024

Per als més petits, també n’hi ha. El meu primer llibre de ciència. Invents increïbles (Brúixola, 2024) apropa màquines i aparells que ens ajuden a jugar, a treballar i a explorar a través de pàgines plenes de solapes i peces mòbils per cridar l’atenció dels qui encara no saben llegir.

sant jordi petits

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.